Chrome større enn Opera

Chrome større enn Opera

Googles nye nettleser har klatret opp på fjerdeplass etter to uker.

I løpet av de to ukene Google Chrome har vært tilgjengelig for nedlasting har nettleseren tatt seg forbi norske Opera og er nå den fjerde mest brukte nettleseren.

Statistikk fra Net Applications viser at Chrome har spist markedsandeler fra alle de etablerte nettleserne, bortsett fra Apples Safari.

I løpet av sin andre uke har Chrome stått for 0,85 prosent av trafikk på 40 000 websider som overvåkes av Net Applications. Dette er en relativt forsiktig økning fra 0,67 prosent i nettleserens første leveuke.

Andelen Chrome-besøk øker på bekostning av Microsofts Internet Explorer (IE), Mozillas Firefox, Opera og til og med Netscape.

At Safari som eneste nettleser i tillegg til Chrome har klart å øke brukermassen med 0,7 prosent de siste 14 dagene kan forklares med at Google foreløpig ikke har frigitt en Mac-kompatibel versjon av Chrome.

Ifølge markedsjef hos Net Applications, Vince Vizzaccaro, har bildet endret seg raskt fra den første uken ettersom de første trendene tydet på at Chrome hovedsakelig stjal markedsandeler fra Internet Explorer.

Les om: