Chrome ute av beta

Chrome ute av beta

Den åpen kildekode-baserte nettleseren, Google Chrome, lanseres som fullversjon.

Google lanserte sin egen nettleser, Chrome, i september. I dag, etter 100 dager med arbeid for å bedre nettleserens ytelse og stabilitet og med over ti millioner aktive Chrome-brukere verden over, er Google klare til å fjerne "beta"-stempelet.

Google Chrome er basert på åpen kildekode og utviklet for å forbedre brukernes opplevelse av internett. I kjølvannet av en rivende utvikling av innholdet på nettet, var nettleseren blitt en flaskehals som måtte moderniseres. Dette mente Google de like gjerne kunne gjøre selv, så de utviklet sin nettleser nettopp for å være i stand til å håndtere det nye nettet – raskt, enkelt og stabilt.

Ønsker du å laste ned Google Chrome, trykk her.

Siden lanseringen av Chrome i september, har Google forbedret nettleseren innenfor noen nøkkelområder. Spesifikke endringer inkluderer:

Stabilitet og ytelse: Google Chrome-ingeniørene har fokusert på å øke nettleserens stabilitet, spesielt med tanke på video og lyd.

Raskere: Google Chrome starter opp raskt, laster raskt ned nettsider, og nå har den blitt enda raskere. Google har oppgradert sin V8 Javascript-motor, noe som påvirker nettleserens effektivitet til det bedre.

Bokmerker og personvern: Bedre bokmerkefunksjoner har vært viktig for brukerne, og Google har gjort det enklere å håndtere bokmerker i Chrome. I tillegg er alle funksjonene i Google Chrome som påvirker brukernes personvern samlet på ett sted, med detaljerte forklaringer, slik at brukeren har større kontroll selv.

- Til tross for at vi nå har nådd våre mål knyttet til stabilitet og ytelse, og er klare til å fjerne beta-stempelet, er arbeidet vårt langt fra ferdig. Vi planlegger å tillegge Google Chrome enda flere funksjoner, i tillegg til støtte for Mac og Linux., heter det i en pressemelding fra selskapet.

Ønsker du mer informasjon om Chrome, se Googles blogg her.

Les om:

Nett-tjenester