Chrome vokser raskere enn Firefox

Chrome vokser raskere enn Firefox

IE8 passerer IE7 for første gang, men oldingen 6 er størst.

Det er ny måned, og dermed nye tall på hvilke nettlesere som brukes. Tall fra selskapet Net Applications viser at Google Chrome slo sine egne vokserekorder og vokste med 0,4 prosentpoeng i oktober, og dermed endte på 3,58 prosents markedsandel. Den gamle traveren Firefox vokste med 0,3 prosentpoeng, og endte på 24,07 prosent. 13,9 prosent bruker versjon 3.5.

Dermed vokste altså Chrome kjappere enn Firefox i oktober. Med den farten nærmer Chrome seg også pallplassering fordi nettleseren tar innpå Apples Safari, som har markesdandel på 4,4 prosent etter å ha gått opp 0,2 prosentpoeng. Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste, er Apples vekst direkte relatert til salget av Mac-er. Det er likevel også noen fåtalls brukere via Windows.

IE8 forbi IE7

På topp ligger Microsofts Internet Explorer-familie (IE), med totalt 64,64 prosents markedsandel. IE6, som er åtte år gammel, leder fortsatt an i rekka med 23,3 prosents brukerandel – et tap på 1,1 prosentpoeng fra måneden før. IE7 mister 1,2 prosentpoeng, og faller ned til 18,16. IE8 tar innpå med 1,3 prosentpoeng og har nå markedsandel på 18,12.

Hvis man tar høyde for IE8s kompabilitetsmodus, som gjør at IE8 viser sider beregnet på tidligere IE-utgaver, er IE8 oppe i 20,54 prosents markedsandel. Med disse tallene går den forbi IE7 for første gang i år.

Håpet er at IE8 innen året er slutt også skal gå forbi gamlingen IE6, som til og med Microsoft fraråder folk å bruke.

Opera på jumbo

Bakerst i rekka over topp fem, kommer Opera, som har 2,17 prosents markedsandel etter å ha tapt 0,02 prosentpoeng.

Tallene fra Net Applications er basert på 160 millioner unike brukeres besøk til 40.000 overvåkningssider.

Nett-tjenester