Chrome Web Store nærmere lansering

Chrome Web Store nærmere lansering

Google har åpnet applikasjonsbutikken for utviklere.

Nettbutikken skal tilby et utvalg applikasjoner som kan lastes ned og brukes sammen med Googles Chrome-nettleser og Chrome OS, operativsystemet som forventes å bli lansert i fjerde kvartal i år, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Chrome får egen App Store

Google annonserte planene om en applikasjonsbutikk tidligere i år, og nå er altså nettbutikken forhåndsåpnet for utviklere.

- I dag tar vi første skritt i retning denne milepælen ved å gjøre en forhåndsversjon av Chrome Web Store tilgjengelig for utviklere, sier programvareingeniør Michael North hos Google i en blogg.

LES OGSÅ:

De 10 beste Chrome-utvidelsene

Utviklerne får 95 prosent

Google opplyser at forhåndsversjonen gir utviklere mulighet for å laste opp applikasjoner, som kan være enten gratis eller koste penger. Utviklere kan eksperimentere med pakking av applikasjoner, installering i Chrome, samt integrering i rammeverket for betalingsløsning og brukerverifisering.

Ifølge reglene for Chrome Web Store, får utviklerne 95 prosent av fortjenesten for betalingsapplikasjoner i nettbutikken, mens transaksjonsavgiften er på cirka 2 kroner.

LES OGSÅ:

Privat surfing ikke så privat

Chrome Web Store får også en splitter nytt design som skal gjøre det enkelt for brukere å finne gode applikasjoner, programutvidelser og temaer, alt på ett sted.

Utviklerutgaven av Chrome Web Store finner du her.

Under kan du se en presentasjonsvideo av hvordan du kommer i gang med applikasjoner for Chrome Web Store: