Cisco samhandler mot svakere tall

Cisco samhandler mot svakere tall

Tandberg berger Norge unna varslede kutt i arbeidsstokken.

Cisco la fram sine kvartalstall forrige uke. Svakere tall enn ventet ble ledsaget av reduserte inntektsmål og varsler om innstramminger og færre antall ansatte.

- Norge har en solid økonomi og vi har videokonferansevirksomheten til Tandberg hos oss. Vi presterer derfor over snittet økonomisk, og alle signaler går ut på at vi i hvert fall beholder antall ansatte. Snarere er det muligheter for nye ansatte, sier norgessjef Jørgen Myrland i Cisco til Computerworld.

Samordnet kommunikasjon - hvor tale, video og tilgjengelighet integreres - har god fart i Norge. Selskapet ser også økt aktivitet innen datasenterløsningen de introduserte for et par år siden, men er ikke klar til å fortelle hvem som er de norske kundene ennå.

Les mer: Smidige Tandberg overrasket Cisco

Svitsjer sliter

Myrland ser sammenfall med internasjonale tall på et felt, delen av klassiske nettverksprodukter som omhandler svitsjing, det vil si hvordan datatrafikk leveres raskest og med best mulig kvalitet til alle enheter i et nettverk. Der er det en nedgang i inntektene også i Norge.

- Vi ser en volumvekst og vi tror vi tar markedsandeler. Men prisen per dataport har gått kraftig ned. Dette skyldes økt konkurranse, som vi har møtt med bedre funksjonalitet og lavere priser, mener Myrland.

Han mener en ny serie svitsjeprodukter introdusert denne uka vil mer funksjonalitet innen sikkerhet og medie/videohåndtering. Dette vil gi et annet prisbilde.

Les mer: Cisco dominerer videokonferanser

- I Borderless Network 4 gir vi mulighet for å åpne nettverket for flere typer enheter uten at det skal gå ut over sikkerheten. Vi ser også at behovet for høykvalitetsvideo for mobile medarbeidere og hjemmekontor setter nye krav til videohåndtering. Rollebasert sikkerhet og nettverk optimert for video vil øke investeringene i klassiske nettverk. Bedriftene må tilrettelegge for at ansatte får delta i samhandlingen med de kommunikasjonsenhetene de har tilgjengelig til enhver tid, tror Myrland.

Les mer: Apple siver inn i norske bedrifter

Hoder skal rulle

Internasjonalt fjernes målet om 12-17 prosent vekst i overskuddet fra år til år. Cisco hadde kun en vekst på fem prosent å vise til fra tilsvarende kvartal i fjor, og endte på 12 milliarder kroner.

- Cisco har begitt seg inn i for mange forretningsområder og møter sterkere konkurranse i kjernemarkedet. Vi rammes også av at offentlig sektor kloden rundt gjennomfører kraftige innstramminger etter finanskrisen. Dette markedet har vært viktig for Cisco, poengterte konsernsjef John Chambers når resultatene ble presentert, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Overskuddet i inneværende kvartal blir flatt eller i beste fall to prosent, hevder Chambers. Selskapet er i gang med å kutte 5,5 milliarder i kostnader i inneværende år. Sluttpakker og termineringer av kontrakter for innleide ansatte skal bidra tungt.

Les mer: Snart kan du skrive ut overalt

Nett-tjenester