Cisco sliter mindre i Norge

Cisco sliter mindre i Norge

Ferske kvartalstall gir nedgang i omsetning og halvering av resultat globalt. Norge trekker i motsatt retning.

Omsetningen i siste regnskapskvartal endte på 68,4 milliarder kroner (11,2 milliarder USD) ned fra 73,9 milliarder kroner tilsvarende kvartal i fjor.

Resultatet ble mer enn halvert til 8,55 milliarder kroner (1,4 milliarder USD), ned fra 18,93 milliarder kroner i fjor. Dette inkluderer imidlertid en engangskostnad på 4 milliarder kroner som kommer på grunn av en minnefeil i et produkt solgt i et tidligere regnskapsår.

Cisco gjør det skikkelig når de avviker regnskapsår, det er 2. kvartal i deres regnskapsår som ble avsluttet 25. januar for nettgiganten.

Norge har omsetningsvekst

I Norge rapporterer Cisco en svak positivt vekst i andre kvartal. De oppgir at produktomsetningen steg med cirka fem prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Omsetningsveksten skjer i de fleste områdene.

– Vi opplever at våre datasenter-løsninger har en nesten eventyrlig fremgang. Brukerne forventer stadig mer selvbetjening og umiddelbar tilgjengeliggjøring av nye tjenester. Dette krever helt nye måter å organisere ressursene på og et nytt nivå for automasjon og omstillingsevne i datasentrene. Våre løsninger reduserer bemanningsbehovet til IT-drift, samtidig som løsningene gir brukerne mye raskere og enklere tilgang til nye tjenester, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Nøktern Chambers

Kommentaren fra toppsjefen til kvartalsresultatet var mer nøkternt:

– Vi levert resultater som forventet dette kvartalet. Jeg er fornøyd med fremskrittene vi har gjort ved å navigere gjennom teknologiskifter som nettskyen, mobilitet, sikkerhet og video, sier John Chambers, CEO og styreformann i Cisco.

Selskapet hadde advart mot at det kom til å bli dårligere resultat etter svake tall i forrige kvartal. Det er krevende økonomiske tilstander i flere markeder verden rundt som rammer Cisco, i følger nyhetstjenesten til Computerworld.

Bedre enn ventet i Norge

Også norgessjefen ventet krevende forhold framover da vi i Computerworld snakket med ham i august i fjor.

- Etterspørselen i det norske markedet er flatt, men det gjelder ikke bare for IT. Det er faretegn i økonomien som tilsier at det kan fortsette like flatt eller i verste fall bli verre, sa Myrland da.

Tingene skal berge Cisco

Cisco har store forventinger til Tingenes Internett. Selskapet varsler at de vil bruke 100 millioner USD på å investere i oppstartsfirma som skal drive fram utviklingen av den neste fasen, som Cisco kaller «Internet of Everything».

Cisco finner rom for å øke utbyttet i kvartalet med 12 prosent til 19 cent per aksje.

Nett-tjenester