Cisco tjener stort på trafikkvekst

Cisco tjener stort på trafikkvekst

Video og tale på internett gir klingende mynt i Cisco-kassen.

Nettverksgiganten Cisco la i natt frem særdeles positive tall for selskapets fjerde kvartal. Omsetningen økte med hele 18 prosent sammenlignet med i fjor, til 9,4 milliarder dollar, mens resultat etter skatt endte på 1,9 milliarder. Dette tilsvarer en vekst på 25 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2006. Dermed endte omsetningen for hele regnskapsåret på 34,9 milliarder dollar, mens resultatet ble 7,3 milliarder dollar.

Administrerende direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland, er klar på hva som er årsaken til det solide resultatet.

- Internettrafikken øker for tiden stort som en følge av at både tale, data og video flyttes over på felles ip-nett. Trafikkveksten har tidligere år ligget på rundt 60 prosent, men nå ser vi at den er i ferd med å øke med 200 til 300 prosent, sier Myrland til Computerworld.no

Den voldsomme veksten fører rett og slett til økte investeringer i nettverksutstyr.

Også bra i Norge

Også i Norge gjør selskapet det svært godt, avslører Myrland. Veksten er på over 30 prosent, hvilket er atskillig kraftigere enn de samlede selskapstallene.

- Det er først og fremst offentlig sektor og store private selskaper som sørger for veksten, men vi har også svært gode tall for smb-markedet, fortsetter Myrland.

Her til lands er det spesielt stor interesse for trådløs teknologi, og omsetningsøkningen på dette området er på over 70 prosent.

- Dette er bedre enn de fleste land. Mobilitet er tydeligvis viktigere for nordmenn enn for mange andre, sier Myrland.

LES OGSÅ: Cisco begraver Linksys

Les om:

Nett-tjenester