De beste alternativene til Live Messenger

De beste alternativene til Live Messenger

Misnøyen blant Windows Live Messenger-brukere er blitt stor, spesielt etter at Microsoft oppgraderte den uhyre populære klienten til versjon 8.1. Vi har sett på noen gode alternativer.

Det finnes svært mange lynmeldingsprogrammer der ute. Windows Live Messenger er den mest populære i Norge, men etter at versjon 8.1 ble sluppet, har mange begynt å se etter andre alternativer.

I denne guiden skal vi lose deg gjennom noen av alternativene på markedet. Vi har kun omtalt gratisalternativer.

aMSN

Var lenge et kurant Messenger-alternativ for Linux-brukere. Etter hvert ble programmet tilgjengelig for så og si samtlige plattformer. Brukervennligheten til programmet er for så vidt bra, men man kan fort drukne i de massive innstillingsmulighetene man har til rådighet.

Programmet sliter med stabilitetsproblemer, og aMSN går i heng og krasjer for ofte på våre pc-er. Avanserte brukere vil helt sikkert bruke programmet likevel, på grunn av de mange innstillingsmulighetene applikasjonen tilbyr.

Les mer om aMSN, og last ned programmet her.

Google Talk

Google Talk baserer seg på lynmeldingsprotokollen Jabber, som er en åpen protkoll, i motsetning til protkollen som ligger til grunn for Messenger fra Microsoft. Hvem som helst kan lage en klient basert på Jabber, og man kan si at Google Talk er Googles vri på lynmeldingsprogrammer.

Vi mener at Google har lykkes med Google Talk, og det er synd at ikke flere bruker seg av tjenesten. For å kunne benytte Google Talk kreves det at du har en Google-konto. Programmet er brukervennlig, og ikke minst meget oversiktelig. Etter vår mening er selve programmet det beste i denne gjennomgangen.

Les mer om Google Talk, og last ned programmet her.

Miranda 0.7.1

Er det mest kompakte programmet i denne gjennomgangen. Miranda legger vekt på å være en lettvekter blant de forskjellige lynmeldingklientene der ute. Hastighet og lave systemressurser er programmets filosofi. På den positive siden holder programmet løftet sitt. Det tar nesten ikke plass, og programmet er ribbet for unødvendig funksjonalitet. Her får du muligheten til å kommunisere og stort sett ikke mer.

Les mer om Miranda, og last ned programmet her.Pidgin 2.2.2

Dette programmet er, sammen med Google Talk, de to beste alternativene på markedet. Programmet støtter svært mange lynmeldingstjenester der ute, Messenger inkludert. Programmet er brukervennlig og tar lite plass. Det er ingen «bloatware» og er dessuten plattformuavhengig. Her får man kun det aller nødvendigste for å holde kommunikasjonen oppe.

Les mer om Pidgin, og last ned programmet her.

Skype

Skype trenger ingen nærmere introduksjon. Programmet er på mange måter blitt en «de facto» standard innen lydsamtaler over internett. I tillegg til å være et telefoniprogram, støtter programmet lynmeldinger. Skype er en egen tjeneste og fungerer altså ikke som en klient for Microsofts Messenger. Det er programmets største svakhet. Pluss for brukervennlighet og pent brukergrensesnitt, men minus for «bloatware»-tendenser og litt svak lynmeldingsdel.

Les mer om Skype, og last ned programmet her.

Trillian 3.1 Basic

Prøver å installere mye reklame. Her må man være forsiktig under installasjonen. Kommer i to utgaver, en gratisutgave (basic) og en pro-utgave. Basic utgaven er veldig ren og enkel, og driver mye «lobbyvirksomhet» for å promotere Pro-utgaven, som selvfølgelig kan gjøre mye mer.

Les mer om Trillian, og last ned programmet her.

Yahoo Messenger 9 Beta

Støtter Windows Live Messenger og Yahoo Messenger. Likner i prinsippet mye på Windows Live Messenger i utseendet, men har sterk fokus på lydsamtaler. Bygger på tilleggsmoduler, med musikkavspilling og værmeldinger. Blir for mye av det gode, og det er egentlig ingen grunn til å bytte til Yahoo Messenger fra Windows Live Messenger.

Les mer om Yahoo Messenger, og last ned programmet her.