De har verdens raskeste nettlinje

De har verdens raskeste nettlinje

Lei av treigt internett hjemme? Laster cw.no for sakte? Da bør du flytte til Japan!

Japanske hjemmebrukere kan nemlig nå få netthastighet på 2 Gbps. Det er verdensrekord.

Det er selskapet So-net Entertainment som mandag begynte å tilby sin fiber-baserte tjeneste ”Nuro” til boliger, leiligheter og små bedrifter i Tokyo og seks nærliggende fylker i Japan.

Nuro vil koste ¥4,980 (ca. 300 kroner) i måneden, og opplastingshastigheten er 1 Gbps. Det skriver PCworld.com.

Selskapet sier at tjenesten inkluderer leie av en ONU (optical network unit) designet for å håndtere høye hastigheter, utstyrt med tre gigabit ethernet-innganger og som støtter 450 Mbps over 802.11 a/b/g/n. Private hjem, leiligheter og små bedrifter i syv byer i Japan kan nå søke om å få den superraske tilgangen.

Det er dog usannsynlig at individuelle brukere av tjenesten vil nå 2 Gbps-hastigheter på sine enheter, ettersom dette overskrider kapasiteten på de fleste nettverkskort for forbrukere.

Fiberutrulling lettere i Japan

Japanske myndigheter har støttet fiberforbindelser til private boliger, og landet er nå blant de ledende i verden på dette området. Om lag 25 prosent av japanske husholdninger er koblet til den nest-høyeste koblingen i verden ifølge tall fra FTTH (Fiber to the Home).

Mesteparten av Japans befolkning i Tokyo og andre byer bor i trange leiligheter, noe som har gjort det lettere å rulle ut fibertjenester.

Som i andre land har fiberutbyggingen vært mye lavere i tynt befolkede områder.

Også Google

Til sammenlikning har den superraske fibertjenesten Google Fiber, som Google har fått stor oppmerksomhet rundt, "bare" en hastighet på én skarve gigabit i sekundet.

Nett-tjenester