De mest populære søkeordene

De mest populære søkeordene

Norgeshistoriens verste massemorder og Facebook er begge å finne blant de mer populære søkekriteriene hos Kvasir.

Kvasir har publisert sin liste over de mest søkte ordene i år samt en liste over de søkeordene som økte mest i antall søk. Kjente merkevarer og Norgeshistoriens verste massemorder er noe av det som har gjort publikum mest nysgjerrig.

Merkevarer

Facebook endte som det desidert mest søkte ordet på Kvasir i 2011. Blant ordene som har økt mest i antall søk i år, finner vi navnet til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

I stedet for å gå inn direkte på adressen til kjente merkenavn som Google, Facebook og Finn, velger mange å søke opp ordet i søkefeltet.

- Facebook er mest søkt i år som i fjor, tett etterfulgt av Finn og Yr. Topplisten preges av nettsteder som vi bruker ofte. De ordene som søkes mest i løpet av ett år er derfor gjerne kjente merkevarer, fremfor enkeltsøk som gjenspeiler mer særskilte interesseområder, forklarer Unni Strømstad, kommunikasjonssjef i Eniro.

De 14 mest søkte ordene er alle merkenavn. På plass nummer femten finner vi ordet spill.

Enormt informasjonsbehov

Når det kommer til listen over ord med enorm økning i år, er det i hovedsak navn som blir søkt opp. Ikke overraskende var nysgjerrigheten stor etter tragedien 22.juli, og massemorderens navn er kommet høyest opp på listen.

- Vi går til søkemotorene når vi ønsker mer kunnskap om det som opptar oss. Terroraksjonene 22. juli skapte et enormt informasjonsbehov, og derfor er både Anders Behring Breivik og Utøya på listen over de ordene som økte mest i antall søk i 2011, sier Strømstad i pressemeldingen.

Ellers er vi opptatt av glamourmodeller, realitydeltakere og andre kjente personligheter. Den mest søkte tekniske dingsen på trendlisten er Iphone 5, som enda ikke er lansert.

Her er de 15 mest brukte søkeordene på Kvasir i 2011:

 1. Facebook
 2. Finn
 3. Yr
 4. Google
 5. YouTube
 6. Norsk Tipping
 7. VG
 8. NAV
 9. IKEA
 10. Elkjøp
 11. Storm
 12. Telenor
 13. 1881
 14. Norwegian
 15. Spill

Her er ordene som økte mest i antall søk:

 1. Anders Behring Breivik
 2. Bente Marie Wahl
 3. Nikki Ziering
 4. Newton-rom
 5. John Martin Einvik
 6. Eirin Hagstrøm
 7. Synne Bolstad
 8. Imogen Thomas
 9. Marika
 10. Eurolotto
 11. Charlene Wittstock
 12. Elizabeth Taylor
 13. Møteplassen
 14. Brooklyn Decker
 15. iPhone 5
 16. Jorunn Stiansen
 17. Stella Mwangi
 18. Grethe Waitz
 19. Utøya
 20. Vilvite

Nett-tjenester