Dette kan tv-tilbyderne levere på nett

Dette kan tv-tilbyderne levere på nett

Blant tilbudet av filmtjenester finner du også kabel- og satellittselskapenes løsninger.

Tidligere har vi sett på vanlige nettjenester for film - og i noen tilfeller et lite knippe tv-serier. Denne gangen har vi tatt turen videre til å se på litt av det tv-tilbyderne gir oss å fråtse i på nett.

Viasat har Viaplay, mens Canal Digital har sin Go-tjeneste. Selv om begge de to tilbyr tjenestene både via nettleser og digalt-tuneren under tv-en hjemme, er det visse forskjeller på de to selskapenes tilbud. Viaplay gir nemlig tilgang til mengder av innhold til fastpris, og er åpen for alle, mens man kun får tilgang til Canal Digital Go om man er abonnent på selskapets tilbud på kabel eller parabol.

Begge tjenestene har et relativt godt utvalg av tv-serier og forskjellige tv-programmer.

Ikke for alle

Canal Digital Go er et tilbud man får tilgang til om man allerede er abonnent hos Canal Digial. Innholdet man har tilgang til er avhengig av abonnementet man har på enten kabel eller parabol. Vi testet løsningen med et Canal Digital parabolabonnement med selskapets Familiepakke i bunnen. Det ga oss tilgang til det meste Canal Digital Go har å by på, som utvalgte bonusfilmer, programmer fra Discovery Channel, National Geographic og Travel Channel. Har du i tillegg abonnement på Canal+, får du tilgang til ytterligere filmer og tv-serier. Canal+ koster 289 kroner ekstra i måneden, men da har du altså tilgang både på nett og via selskapets HD-PVR. Vi kommer med en egen test av Canal Digitals nye HD-PVR.

Utvalget av filmer og tv-serier er godt, men vi fant i all hovedsak innhold i SD-kvalitet. Som for de andre tjenestene vi har testet, tilsvarer det en bildekvalitet i underkant av det man får med filmer på DVD. Utvalget av HD-innhold virket noe begrenset, og det var langt vanskeligere å finne HD-filmer med Canal Digital Go enn med de andre tjenestene vi har testet. Mens de fleste andre aktørene har egne menyvalg for å finne HD-film, fant vi ikke noe slikt hos Canal Digital Go. Selv nyere filmer ble spilt av i SD da vi testet tjenesten.

Det er en smal sak å sette opp konto på Canal Digital Go. Etter å ha logget inn på selskapets nettsider kan du aktivere Go-tjenesten i kontoinnstillingene på brukeroppsettet ditt. Har du allerede spandert på deg en av de dyreste pakkene Canal Digital leverer, om det nå er på kabel eller via parabol, får du dermed raskt tilgang til mye av det samme på pc-en som du har på tv-en din. Fordelen er selvsagt at det blir enda enklere å selv velge hva du vil se, og når du vil se det.

Totalt sett virker Canal Digital Go som et kurant tilbud til eksisterende kunder. Et samarbeid med SF Anytime gjør at utvalget av filmer er solid, samtidig som det ligger en rekke nyere tv-serier tilgjengelig. Det er imidlertid på langt nær alt som er inkludert i abonnementet. En rekke nyere filmer ligger kun tilgjengelig for leie, og til priser som jevnt over er noe høyere enn hos de andre aktørene - og det uten at kvaliteten er bedre.

Les om: