Dette koster utvidet iCloud-plass

Dette koster utvidet iCloud-plass

Apple avslører prisene for brukere som vil oppgradere. Samtidig åpnes icloud.com for betatesting.

Etter hvert som vi nærmer oss høstens iCloud-lansering, faller stadig flere brikker på plass hva gjelder den nye skytjenesten fra Apple.

I går åpnet Apple nettsiden icloud.com for utviklere, som for første gang kan logge inn på tjenesten via en nettleser, skriver Macworld.se. Den lukkede betaversjonen er relativt begrenset og består av Mail, Kontakter, Kalender, Finn min iPhone og iWork.

iCloud erstatter Apples MobileMe-tjeneste, men nykommeren får en rekke nye funksjoner, i tillegg til at den også mister noen. Kort fortalt vil iCloud-brukere kunne synkronisere musikk, bilder, apper, kalendere og dokumenter på tvers av enheter, så vel Mac og pc som iPhone og iPad. Alt skjer trådløst og automatisk.

Les mer:

Apple introduserer iCloud

5 gigabyte gratis

Ifølge svenske Macworld vil eksisterende brukere av MobileMe enkelt kunne konvertere sine kontoer til iCloud når tjenesten er klar til høsten.

iCloud er i utgangspunktet gratis å bruke, til forskjell fra MobileMe som kostet cirka 600 kroner i året. Det vil være mulig å oppgradere lagringskapasiteten om du ønsker, og det er disse prisene Apple nå har avslørt.

Opptil fem gigabyte er kostnadsfritt, deretter er prisene som følger:

  • 10 gigabyte ekstra plass koster 140 kroner per år (totalt 15 gigabyte)
  • 20 gigabyte ekstra plass koster 280 kroner per år (totalt 25 gigabyte)
  • 50 gigabyte ekstra plass koster 700 kroner per år (totalt 55 gigabyte)

I USA ligger prisene på 20, 40 og 100 dollar for henholdsvis 10, 20 og 50 gigabyte ekstra plass.

De amerikanske prisene ser ikke så verst ut sammenlignet med tjenester som Dropbox - som tar 9,99 dollar (cirka 53 kroner) i måneden for 50 gigabyte som utgjør 120 dollar (cirka 640 kroner) i året - og du får 5 gigabyte med lagringsplass gratis med iCloud. Norske brukere kommer noe dårligere ut.

iCloud-brukere vil imidlertid ikke kunne lagre absolutt alle dokumenter og filer i iCloud. Ifølge Apple vil tjeneste bare synkronisere dokumenter laget med Apples programmer (eksempelvil Pages, Numbers og Keynote) samt andre tredjepartsapper som legger inn støtte for iCloud.

iCloud rulles som nevnt ut til høsten, antagelig sammen med iOS 5. Til å begynne med vil ikke funksjoner som iTunes i nettskyen være tilgjengelig for norske brukere.

Les om:

Nett-tjenester