Doffin i ny drakt

Doffin i ny drakt

Difi lanserer ny versjon av nasjonalt nettsted for innkjøp.

Alle offentlige virksomheter i Norge publiserer informasjon om sine innkjøp i kunngjøringstjenesten Doffin. 1. januar 2014 ble tjenesten lansert i ny, mer moderne drakt.

Reduserte kostnader

Målet er forenkling og bedre tjenester til brukerne. Den nye versjonen vil også gi reduserte kostnader når det gjelder drift og bruk av løsningen, ifølge en pressemelding fra Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi).

- Løsningen har mere og bedre funksjonalitet både for de som skal publisere kunngjøringer, og for de som ønsker å søke etter oppdrag. Vi tror dette vil gi økt brukertilfredshet, sier André Hoddevik, seksjonssjef i Difi.

Difi lover at den nye versjonen skal være raskere enn før og har en rekke forbedringer over forgjengeren. Ikke alle var på plass 1. januar, men all ny funksjonalitet skal være på plass innen 1. april i år.

- Det er alltid utfordrende å ta i bruk nye løsninger, og det har vært mye brukerkontakt siden lanseringen som har gitt verdifulle innspill. Disse tilbakemeldingene tar vi med oss i det daglige forbedringsarbeidet, sier Hoddevik.

Brukerne får redusert sine kostnader for å få oversatt kunngjøringer som også skal publiseres i EØS-området gjennom Ted (Tender Electronic Daily).

I tillegg får Difi reduserte årlige kostnader for å drifte tjenesten, heter det fra Difi.

Dette er nytt i Doffin

? Forbedret og raskere søkefunksjonalitet som gjør det enklere for leverandører å finne relevante oppdrag.

? En mer brukervennlig løsning med et mer intuitivt grensesnitt, hvor eksempelvis skjermbildene er enklere og mer oversiktlige.

? Bedre tilrettelegging for gjenbruk av informasjon og forhåndsutfylling av data.

? Mere effektiv innhenting av informasjon og generering av statistikk om offentlige innkjøp.

? Enklere oppretting av kunngjøringer enn før.

Nye Doffin er også bedre tilrettelagt for tredjeparter som ønsker å tilby tjenester med utgangspunkt i datamengden som genereres daglig i Doffin.

Her kan du finne nye Doffin

Fakta om Doffin

Doffin er en obligatorisk nasjonal tjeneste for å publisere kunngjøringer knyttet til anskaffelser, konsesjoner og tilsvarende. Det svenske selskapet EU-Supply Holdings har driftsansvaret for tjenesten fra 2014. Formålet med Doffin er å:

  • sikre at markedet og leverandørene har kunnskap om anskaffelsene, og dermed sikre åpenhet og konkurranse om oppdragene.
  • videresende kunngjøringer for kunngjøring i Ted når dette er nødvendig.
  • regulere krav til innhold i kunngjøringene.
  • være et nasjonalt innsamlingspunkt for kunngjøringsstatistikk.

Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) er ansvarlig for Doffin på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet.

Kilde: Difi

Nett-tjenester