Dotcom er tilbake - Mega er her

Dotcom er tilbake - Mega er her

Nøyaktig ett år etter at amerikanske myndigheter stengte fildelingsstedet Megauploud, blir oppfølgeren Mega lansert.

På lørdagskvelden åpnet oppfølgeren til det mye omtalte fildelingsnettstedet Megauploud dørene, og i løpet av den første timen hadde 100.000 brukere registrert seg. Trafikken var så massiv at det noen ganger var umulig å i det hele tatt få opp siden. Det skriver Computer Sweden.

Mega er et nettsted med innebygd kryptering og 50 gigabyte gratis for alle brukere. Det som skiller Mega fra Megauploud er først og fremst at alt som når Megas sky-server blir kryptert, og i og med at du er den eneste personen med tilgang til dekrypteringsnøkkelen, lover Mega bedre personvern enn andre skylagringstjenester som blant annet Google Drive og Dropbox.

LES OGSÅ:

Piratpønkerens nye plan

I et intervju med avisen Wired Magazine sa grunnleggeren av nettstedet, Kim Dotcom, at selv om myndighetene skulle komme å beslagla serverne, kommer alt som lastes opp til tjenesten å være utilgjengelig uten en spesiell dekrypteringsnøkkel.

Det koster ingen ting å registrere seg på Mega, og 50 gigabyte lagringsplasser automatisk gratis for alle brukere. For 10 euro per måned for du 500 GB. 2 terrabyte koster 20 euro, og 4 koster 30 euro per måned.

Selv om Mega foreløpig bare kan nås via en nettleser, er det tydelig at tjenesten har tradisjonelle skylagringstjenester som Dropbox og Google Drive i sikte. Det er planlagt apps for smarttelefoner, samt integrasjon i Windows filsystem. Støtte for OSX og Linux er også planlagt og det er også snakk om tekstbehandling og regneark-funksjoner.

Du kan registrere deg på Mega her.

LES OGSÅ: Kim Dotcom - den onde Robin Hood

Les om:

Nett-tjenester