Driverløst og fokusert web-kamera

Driverløst og fokusert web-kamera

Web-kameraet Creative Optia er oppgradert med autofokus og ny koloritt i nyeste versjon.

Mange brukere vil nok også se fram til at kameraet har en oppløsing på 1 600 x 1 200 linjer (to megapiksler) og dermed øker sannsynligheten for et skarpt bilde. Kameraet har såkalt «Smart Face Tracking», som innebærer at personen som snakker foran kameraet skal ha kameraet fokusert på seg.

Creative Live!Cam Optia AF skal la seg installere uten omstendelige drivere og tilhørende plunder. I tråd med web-kamera flest, er det lagt inn teknologi for å redusere bakgrunnsstøy i lyden. Et dobbelt sett mikrofoner skal også bidra til god lydkvalitet, noe vi strengt tatt regner med er vektlagt fra Creative.

LES OGSÅ: Er web-kamera noe for hjemmekontoret?

Videostrømmen over usb (2.0) er oppgitt til 30 bilder i sekundet med vga-kvalitet. Kameraet kan dreies horisontalt i opp til 270 grader av sirkelflaten. Det støtter også autojustering av formatet, slik at bildet vendes riktig vei selv om kameraet roteres rundt og opp ned i forhold til vanlig oppsett. Creative lover en oppdatert versjon av sin programvarepakke, som inneholder det du trenger og litt til for å få økt glede av kameraet. Dette inkluderer overvåkingsfunksjon og video- og stemmeeffekter.

Fargen er nå svart og lekker, for å skille mot sin fiksfokusbaserte eldre søster som kom i høst utført i hvit. Den har en anbefalt utpris på 1 099 kroner inkludert merverdiavgift.