Dropbox endelig åpen for alle

Dropbox endelig åpen for alle

Det finnes hundrevis av tjenester der ute for å laste opp og dele både bilder og alle slags filer, men ingen gjør det like enkelt som Dropbox.

Vanligvis må du gå inn på en nettside, bla deg fram til filen du vil gjøre offentlig eller dele med noen, og eventuelt kopiere adressen, lime den inn i en e-post og sende den. Ofte er det mange reklamer og andre irriterende momenter i tillegg.

En mappe i "the cloud"

Dropbox er fundamentalt annerledes. Etter å ha registrert deg får du tilgang på et program du laster ned. Etter å ha installert klienten, som finnes for både Windows, Mac OS X, og Linux, oppretter den en ny mappe på harddisken din som ser ut og oppfører seg helt som en vanlig mappe, men med en viktig forskjell: Alle filer du drar eller klippper/limer inn i denne mappen blir automatisk synkronisert til Dropbox-kontoen din på nettet.

Synkroniseringen gjelder ikke bare nye filer, men også endringer du måtte gjøre på allerede eksisterende filer.

Dra-og-slipp bildegalleri på nett

I Dropbox-mappen ligger det som standard to andre mapper: Public og Photos. Alle filer du legger i Public-mappa vil være offentlig tilgjengelig på nettet. URLen dens får du tilgang til ved å høyreklikke på filen og velge " kopier offentlig link". Hvis du legger en mappe med bilder inn i Photos-mappa oppretter Dropbox automatisk et bildegalleri med samme navn som mappa.

En og samme mappe på flere maskiner

Du kan også opprette dine egne mapper som du kan velge å bare dele med akkurat de personene du vil. Disse mappene vil så dukke opp i Dropbox-mappa til dem du har delt dem med, og endringer i mappen synkroniseres mellom alle maskinene. På samme måte kan du installere klienten på flere maskiner du selv har tilgang til og koble dem opp mot samme konto. Dropbox betyr slutten for å sende mail til deg selv.

To gigabyte gratis

Til nå har Dropbox vært i privat beta, og det var lenge ikke lett å få tak i en beta-kode. Men i det siste har de løsnet litt opp, og i går gikk de altså over til offentlig beta, så nå trenger du ikke lenger en kode for å prøve Dropbox. Du får dessverre kun to gigabyte gratis, men du kan betale for å få mer lagringsplass om du skulle trenge det.

Gå til getdropbox.com for å se en screencast som viser de forskjellige funksjonene til Dropbox.

Les om: