Dropbox får nytt grensesnitt

Dropbox får nytt grensesnitt

Ny betaversjon av Dropbox med flere nyheter.

Dropbox er blant de mest populære tjenestene for å lagre og dele filer på internett. Tjenesten er både gratis og fungerer på tvers av mange plattformer.

Dropbox har et eget forum hvor utviklerne legger ut betaversjoner av klientprogrammene sine for å teste ut nye funksjoner før de blir gjort tilgjengelig for allmenheten.

I går la de ut ny prøveversjon av klientprogramvaren sin med masse nytt, spesielt for Mac-brukere.

Ny meny

Den kanskje viktigste endringen i versjon 1.5 av Dropbox-klienten er et nytt grensesnitt. Dropbox-menyen har blitt redesignet, og i stedet for den klassiske tekst-baserte menyen, får vi nå et mer moderne sprettopp-vindu med større vekt på grafisk fremstilling av dokumentendringer.

Rent utseendemessig minner det om samme type design som vi har sett i såkalte popover-vinduer (altså sprettopp-vinduer) i en rekke programmer til både Mac- og iOS-plattformen i senere tid. Målet til Dropbox er å gjøre det enklere å få overblikk over endringer på kontoen sin.

- Den nye menyen kombinerer all funksjonalitet fra den gamle menyen, men har en ny visning for hva som skjer i Dropbox-strømmen som lar deg se dine nyeste endringer (eller andre sine). I tillegg kan du bruke hendelsene til å enkelt se, dele eller gjenopprette filer, skriver Dropbox forumet.

Retina-grafikk og varslingssenter-støtte

Andre Mac-spesifikke nyheter i Dropbox 1.5 er Retina-støtte, en ny og enklere Mac-installasjonsfil og støtte for varlingssenter i Mountain Lion. Ifølge MacStories ser det ut til at sistnevnte funksjonalitet ikke er helt klar enn å i denne betaversjonen, da de ikke har fått den til å fungere.

I tillegg til generelt bedre ytelse, lover utviklerne også raskere oppstartstid for Mac-brukere med mange filer.

Last ned her

Betaversjonen av Dropbox 1.5 er tilgjengelig fra Dropbox-forumet her. Den kan lastes ned til både Mac, Windows og Linux, men den nye menyen skal kun være tilgjengelig for brukere av OS X 10.6 eller nyere og Windows XP og nyere.