Egen Flash til mobil

Egen Flash til mobil

Adobe jobber med en egen Flash for smarttelefoner.

Det var på årets Mobile World Congress at Adobe kunne avsløre at de jobber med en egen versjon av Flash 10, tilpasset smartmobiler. Modeller med Windows Mobile, Android, Symbian og Palm WebOS vil alle etter hvert få muligheten til å kjøre Flash-innhold.

Hvorvidt det også vil komme en versjon tilpasset iPhone sier Adobe ingenting om, men med tanke på at Steve Jobs tidligere har uttalt at han anser Flash som for umodent for iPhone, er det mye som tyder på at iPhone-brukerne kan se langt etter Flash-støtte.

Mange har etterlyst støtte for Flash på mobiler, og Sun og Microsofts fornyede satsing på Internett-tjenester for mobiltelefoner ser ut til å ha fått fart på Adobes mobilsatsing, dette ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Tidligere opplysninger har lagt lanseringsdatoen for Flash 10 for mobiletelefoner til slutten av 2009, men ifølge nye opplysninger kan lanseringen drøye til over nyttår, med lansering i starten av 2010.

Selv om smarttelefonene med den kommende Flash-utgaven vil få noe bedre støtte for Adobes system for levering av innhold på nett, vil ikke mobilversjonen gi fullt like store muligheter som Flash på pc eller Mac.