Egen nettleser fra Google?

Egen nettleser fra Google?

Ryktene om at Google bygger sin egen nettleser har igjen skutt fart etter at selskapet registrerte domenet Gbrowser.com.

Det har lenge vært spekulert i at Google ønsker å bygge sin egen nettleser for å bli kvitt avhengigheten til Microsofts Internet Explorer og Mozilla Firefox. Nå har selskapet registrert domenet Gbrowser.com, og ledelsen avviser ikke at et ny nettleser kan være på trappene.

- Vi vil bare bygge en egen nettleser dersom dette gir merverdi for brukerne, har Google-sjef Eric Schmidt tidligere uttalt, og har gitt ros til både Firefox og Apples Safari.

LES OGSÅ: Google med egen IE7

Googles har allerede en bred applikasjonsportefølje på nett, som blant annet inneholder karttjenesten Google Earth, en tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy. Analytiker Stephan Spencer mener det er sannsynlig at Google vil utvikle en nettleser for å huse applikasjonene.

- En egen nettleser vil øke sikkerheten og bedre utnytte Googles applikasjoner på flere nivåer. Det vil både komme brukerne og Google til gode, skriver Spencer på CNET.

Det er ingen hemmelighet at Google foretrekker Firefox fremfor Internet Explorer, og har allerede et omfattende markeds- og utviklingssamarbeid for å tilpasse sine applikasjoner til Mozilla-nettleseren i dag. Siden Mozilla drives som en non-profit organisasjon og motsetter seg privat eierskap er det imidlertid lite trolig at Googles milliarder noen gang vil kunne kjøpe Firefox.

Les om:

Nett-tjenester