Enda bedre AirServer

Enda bedre AirServer

Programmet som lar deg AirPlay-streame til en Mac oppdateres.

Vi har tidligere omtalt et program kalt AirServer her på Macworld.

Kort fortalt gjør AirServer det mulig å streame lyd, bilder og videoer fra en iOS-enhet til en Mac. Midt i blinken for deg som bruker en Mac mini som stue-pc og som samtidig ønsker å streame innhold fra en iPhone eller iPad trådløst via AirPlay, for eksempel.

AirServer er nettopp oppdatert til versjon 3.0, og er nå kompatibelt med iOS 5 og OS X 10.7 Lion.

Enkelt å komme i gang

Å bruke AirServer er kjempeenkelt. Du kjøper programmet - det koster 8 dollar, nærmere 50 kroner - og installerer det på Mac-en din.

Programmet er en såkalt menylinje-app, men installeres som et innstillingspanel i Systemvalg. Herfra kan du enkelt sette du maskinen din opp som en AirPlay-mottaker. Fyll inn navn og eventuelt et passord for lydavspilling, og trykk på Rebroadcast. Det er stort sett det.

For å sjekke at AirServer funker, kan du prøve å spille av en sang i WiMP, Spotify eller iPod-appen, og så aktivere Mac-en din som AirPlay-mottaker. Navnet på maskinen bør være på listen over AirPlay-kompatible enheter. Det samme kan du gjøre i Bilder-appen, YouTube-appen eller andre enheter som har støtte for AirPlay.

AirServer er i tillegg kompatibelt med en rekke AirPlay-baserte tredjepartsapper som AirVideo, StreamToMe og Vevo.

Bedre videostreaming

AirServer er som nevnt oppdatert til versjon 3.0 med støtte for iOS 5 i Lion og en haug med nye funksjoner og feilrettinger. Den kanskje største nyheten i oppdateringener knyttet opp mot streaming av video.

I den nye versjonen har utviklerne erstattet videospilleren QuickTime Player med sin egen videospiller basert på Perian - en gratis, åpen kildekode QuickTime-komponent som byr på støtte for en rekke populære videoformater Apple selv ikke støtter.

Ifølge MacStories fungerer den nye løsningen mye bedre enn den gamle QuickTime-streamingen. Ikke bare ser den bra ut, men den er også rask og laster videoer fra en iPhone eller iPad mye raskere enn før, skriver MacStories.

Les om alt som er nytt i AirServer 3.0 her. Last ned programmet her.

Les om:

Nett-tjenester