Eniro inn i gps-en

Eniro inn i gps-en

Kartprodusenten Navteq henter interessepunkter fra Eniro. Dermed får du langt flere interessepunkter enn tidligere.

I tillegg til å kunne vise deg veien til adresser du selv taster inn, kan dagens PND-er (navigasjonsenheter) også vise veien til forskjellige typer interessepunkter (POI - Point of Interest), som museer, restauranter, sportsarenaer eller bensinstasjoner.

Selv om kartprodusentene er relativt flinke til å finne og oppdatere interessepunkter for de forskjellige landene, er det normalt sett slik at det er mye som mangler.

Nå har Navteq, den ene av de to store kartprodusentene til PND, inngått en avtale med Eniro om å bruke selskapets interessepunkter i kommende versjoner av sine kart. Eniro er blant annet ansvarlig for oppføringene i Gule Sider.

Avtalen innebærer at Eniro vil forsyne Navteq med over 300 000 interessepunkter i Norden og Polen. De nye interessepunktene vil være tilgjengelig i Navteqs kart fra tredje kvartal i år, og dermed samtidig tilgjengelig på alle PND-er som benytter seg av kartdata fra Navteq - gitt at du oppdaterer PND-en med nye kartdata.

- Gjennom vårt samarbeid med Navteq styrker vi vårt tilbud til annonsørene. Vi tilfører med dette enda en distribusjonskanal, noe som gjør at vi står enda sterkere i markedet. Vi er svært glad for samarbeidet med Navteq, som er ledende innen levering av navigasjonsdata, sier Jesper Kärrbrink i Eniro i en pressemelding.

Vi har tidligere testet Ndrive G800R, som er den første PND-en på det norske markedet med interesspunkter levert av Eniro. Ndrive G800R leveres med rundt 45 000 norske interessepunkter, hentet fra Gule Sider, mot rundt 15 000 norske interessepunkter i konkurrentes PND-er. Les test av Ndrive G800R her.

Les om: