Enkelt å dele filer med Opera 10.10

Enkelt å dele filer med Opera 10.10

Den siste versjonen av Opera er mer enn bare en nettleser. Nå kan du enkelt dele filer, bilder og musikk med resten av verden.

Norske Opera har lansert Opera 10.10 med Opera Unite, en teknologi som gjør nettleseren til noe mye mer enn et program som kan vise nettsider.

- Vi lovet at Opera Unite skulle finne opp Internett på nytt. Det vi egentlig gjør er å endre måten vi som brukere samhandler med Internett på, sier Jon von Tetzchner, daglig leder i Opera, i en pressemelding.

Alt-i-ett

Med Opera Unite får du både nettleser og webserver i én pakke. Tjenesten lar deg bruke din egen pc for å dele ut egne nettsider, fotoalbum, musikk og så videre, uten å måtte gå via en kostbar serverløsning på nettet.

- I stedet for å bare motta data, kan maskinene våre nå sende ut data til hele verden, sier von Tetzchner.

De seks tjenestene som følger med er: Fotodeling (opptil 10 gigabyte med bilder), en IRC-lignende nettprat, fildeling, nettjener, medieavspiller og oppslagstavle hvor besøkende kan legge igjen meldinger til deg.

Funksjonene kan enkelt aktiveres i Unite-fanen i Opera 10, og de fleste kan passordbeskyttes slik at ikke hvem som helst kan se bildene, lytte til musikken eller laste ned filene du har delt.

- Spennende funksjoner

Opera Unite ble lansert allerede i sommer, men da var ikke tjenesten intergrert i selve Opera-nettleseren. PC World prøvekjørte testløsningen og konkluderte med at "Opera var farlig nær sannheten da de hevdet at de kom til å gjenoppfinne nettet".

"Her får du tilgang til en rekke utrolig spennende funksjoner, direkte i din egen nettleser. Glem leie av dyre tjenere på nettet, nå kan du gjøre alt selv", skrev en av våre journalister.

Opera Unite er tilgjengelig som en standardfunksjon i Opera 10.10 og kan lastes ned gratis fra opera.com.