Enklere fildeling med Dropbox

Enklere fildeling med Dropbox

Ny funksjon skal gjøre det enklere å dele store filer med hvem som helst.

Microsoft har akkurat sluppet en ny versjon av SkyDrive, og ifølge ryktene er Google rett rundt hjørnet med sin filsynkroniseringstjeneste kalt Drive.

Dropbox vil ikke være noe dårligere, og lanserte i går en ny funksjon som skal gjøre det enklere for brukerne å dele filer med andre via en nettkobling. Den nye funksjonen gjør det ifølge PC för Alla mulig å opprette en lenke til en eller flere filer (eller mapper) som kan sendes til andre selv om de ikke har en konto på Dropbox.

Dropbox har tidligere tillatt offentlig deling av filer, men det krevde at filene ble plassert i en Public-mappe. Brukere kunne så høyreklikke på en fil, og fra Dropbox-menyen velge "Copy public link". Å bruke en spesialmappe på denne måten gjorde at ikke mange visste at funksjonaliteten fantes, ifølge Dropbox.

Nå er det imidlertid mulig å dele filer med andre uansett hvor de befinner seg i Dropbox-mappen. Dropbox håper at det skal bli enklere for brukerne å dele store filer uten å måtte sende dem via e-post eller andre tjenester som for eksempel YouSendit.

Med den nye funksjonen trenger du bare å høyreklikke på en fil, velge Dropbox-menyen og klikke på "Get link" for å dele denne filen, de filene eller mappen. Dropbox har samtidig laget en ny webbasert visningsapp som kan vise en rekke type filer direkte i nettleseren.

Dropbox holder også på å betateste en mulighet for å automatisk importere bilder når et kamera eller en telefon er koblet til datamaskinen via usb, eller når et minnekort puttes inn i en kortleser som er koblet til maskinen. Når denne funksjonen lanseres er ikke kjent, ifølge Macworld USA.