Få ting gjort med Wunderkit

Få ting gjort med Wunderkit

Sliter du med å gjennomføre alle planene dine? Denne nye tjenesten ønsker å hjelpe deg - på sosialt vis.

Bak den nye tjenesten Wunderkit står 6Wunderkinder, også kjent som utvikler av den populære gjøremålsappen til Wunderlist.

Wunderkit har vært under utvikling en stund, men ble sluppet som offentlig beta i går. Og den er helt gratis.

Prosjektstyring i skyen

Med Wunderkit - tilgjengelig på get.wunderkit.com - kan brukere jobbe med og planlegge prosjekter i fellesskap i den berømte skyen, enten det er fra nettleseren, fra en Mac eller fra en iPhone.

Konseptet er bygget rundt arbeidsområder (workspaces), og brukere kan invitere kolleger eller andre bekjente til arbeidsområdene via Facebook eller Twitter. Arbeidsområder kan du opprette for hva enn du vil, det trenger ikke å være jobbrelatert. Du kan opprette et for din neste reise, en bursdag, for bandet ditt, til fotballtreningen, for kjøkkenoppussingen og så videre.

Inne i et arbeidsområde foregår flere ting samtidig, og det finnes tre apper innebygd; Dashboard, Tasks og Notes. I Dashboard kan du følge med på fremdriften og få et generelt overblikk over prosjektene dine. I Tasks kan du se alle oppgaver som skal gjøres. Brukere av Wunderlist-appen vil kjenne seg igjen i dette. I Notes lagres alt fra endringslogger, konsepter, ideer og andre skriblerier.

Bærre lækkert

All informasjonen synkes på tvers av alle enheter og mot alle brukere. Så uansett hvor du er, vil du kunne jobbe med prosjektet ditt. Og det på en utrolig enkel og brukervennlig måte. Brukergrensesnittet er stilfullt og gjennomført, designen står i stil med trenden som flere Mac-programutviklere har lagt seg på i senere tid. Eller rett og slett, det ser veldig Mac-aktig ut.

Om det er designen eller selve funksjonaliteten til Wunderkit som er tjenestens store fordel kan man jo diskutere, men jo bedre det ser ut, jo høyere er terskelen for at man gidder å fortsette å bruke den - mener i hvert fall vi. Wunderkit er i hvert fall lett å bruke, selv om den enn så lenge bare er i beta, noe som gjør at feil kan oppstå her og der.

Del prosjekter med omverdenen

Men Wunderkit er ikke bare en produktiv plattform, det er også en sosial plattform. Du kan invitere andre til dine arbeidsområder og kommunisere med dem der. Brukerne kan skrive meldinger, legge igjen kommentarer og like dem - som vi kjenner fra blant annet Facebook.

Andre brukere som ikke er medlem av et arbeidsområde kan dessuten abonnere det, om du tillater det i innstilingene. Og så kan andre følge med på fremdriften av prosjektet ditt, riktignok ikke med tilgang til absolutt all informasjon.

Det finnes allerede flere som har delt sine arbeidsområder i Wunderkit, deriblant utviklerne selv. 6Wunderkinder har for eksempel allerede over 5000 følgere på sitt arbeidsområde. Her kan man se at flere brukere har lagt igjen kommentarer med tilbakemeldinger om hva de synes om selskapets tjenester, hovedsaklig Wunderkit.

Det er også mulig å følge andre brukere, og på den måten se hva slags prosjekter de holder på med. Profilen din er i grunn bare et arbeidsområde, så det følger samme prinsipp.

Last ned apper for Mac og iPhone

Wunderkit er gratis å ta i bruk, og brukere kan opprette så mange arbeidsområder de vil. Det finnes også en «pro»-versjon som koster 5 dollar i måneden, som gir ubegrenset tilgang til arbeidsområder brukerne ikke har opprettet (men som de har blitt invitert til), samt prioritert support fra utvikleren. Les mer om forskjellene i gratis- og betalversjonen her.

Wunderkit finnes som webversjon, men det finnes også egne programmer for Mac og iOS. Mac-versjonen kan lastes ned fra utviklerens nettsider, men ikke fra Mac App Store. Programmet er kompatibelt med OS X Snow Leopard eller senere. Det finnes dessuten en gratis iPhone-app, som er kompatibel med enheter som kjører iOS 4.0 eller senere. En iPad-utgave lar foreløpig vente på seg.

Støtte for flere mobile enheter og operativsystemer kommer i fremtiden, lover for øvrig utviklerne i et blogginnlegg. Se deres egen demostrasjonsvideo av tjenesten under.

Nett-tjenester