Facebook vil vite hvor du er

Facebook vil vite hvor du er

Nå fungerer Facebooks lokaliseringstjeneste, Steder, også i Norge.

I fjor høst lanserte Facebook en lokaliseringstjeneste kalt Places - Steder - som gjør det mulig å fortelle dine venner hvor du befinner deg via mobiltelefonen.

Til å begynne med var tjenesten kun tilgjengelig i USA. I dag ble den rullet ut i Norge, Sverige og Danmark.

Bruker gps

Facebook Steder føyer seg inn i rekken av lokaliseringstjenester som ledes an av blant annet Gowalla og Foursquare.

Tjenesten benytter gps-funksjonen i mobiltelefonen for å indikere hvor du befinner deg. Du kan se hvilke venner som befinner seg i nærheten av deg, og du kan også tagge venner du er sammen med i din egen oppdatering.

Overvåking?

"Enkelt å dele hvor du er, hva du holder på med og hvem du er sammen med, rett fra mobilen", skriver Facebook i sin beskrivelse av tjenesten. Og lett for andre å finne ut hva du driver med til enhver tid.

Ifølge DinSide er Datatilsynet i Norge kritiske til tjenesten, og de ber Facebook-brukere tenke nøye gjennom hva de gjør før de tar den i bruk.

- Det viktigste er at du ikke bare godtar tjenesten, men setter deg inn i den og stiller innstillingene, slik at du vet hvilken informasjon du gir fra deg, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet, til DinSide.

iPhone og Android

For å komme i gang må du ha den nyeste versjonen av Facebooks offisielle applikasjon for iPhone, BlackBerry, Android, HP webOS eller Windows Phone 7. Du skal også kunne sjekke inn på steder via touch.facebook.com i mobilnettleseren.

Ønsker du ikke dele din posisjon med andre, kan du skru av tjenesten i Facebooks personverninnstillinger. Les mer om hvordan Facebook Steder fungerer her.