Farvel, IE6!

Farvel, IE6!

Etter mange års krav fra webutviklere verden over har endelig Microsoft gitt Internet Explorer 6 dødskysset.

Gode nyheter for utviklere, sysadmins og brukere!

Microsoft melder i en bloggpost på Internet Explorer-bloggen at selskapets nettleser, Internet Explorer, skal oppdateres automatisk til nyeste versjon.

For brukere som fortsatt bruker Windows XP betyr dette at IE8 vil erstatte IE6 og 7. Vista og Windows 7-brukere vil få IE9.

Oppdateringen vil gå automagisk for brukere som har aktivert automatist oppdatering for Windows, mens brukere som tidligere har takket nei til IE8 og 9 selv må velge å installere siste tilgjengelig versjon.

Med andre ord, dersom du ikke har deaktivert automatisk oppdatering i Windows, vil du etterhvert kunne holdes løpende oppdatert på IE-fronten.

Store sikkerhetsfordeler

- For forbrukere, er sikkerhetsfordelene en av hovedårsakene til at industrien beveger seg mot automatiske oppdateringen som standard, skriver Ryan Gavin, daglig leder i Microsofts IE-markedsavdeling.

Han fortsetter med å presisere viktigheten av å holde seg oppdatert, siden de største sikkerhetsutfordringene på internett i dag er skadevare som typisk er målrettet utdaterte versjoner av programvare som nettopp nettlesere.

Gavin skriver også at både brukere og virksomheter kan velge å holde seg på versjonen av Internet Explorer som følger med operativsystemet de bruker, men i praksis betyr dette at IE6 endelig er død.

Kan velge selv

I tillegg vil brukere selv kunne velge om de vil bli automatisk oppdatert eller om de heller vil gjøre det selv.

- Mens fordelene med å oppgradere er mange, anerkjenner vi at noen virksomheter og individer kan ønske å ikke delta, og oppgradere på egen hånd, skriver Gavin.

Av sikkerhetshensyn er det nok en god idé å la IE oppdatere seg automatisk.

Den automatiske oppdateringen blir tilgjengelig i januar, og i første omgang er det brukere i Australia og Brasil som får gleden av automatisk IE-oppdatering.

Microsoft lover også at de automatiske oppdateringene ikke vil endre konfigurasjon for startside, søkemotor eller konfigurert standardnettleser i Windows.

Forhatt nettleser

IE6 har lenge vært en torn i siden til nettutviklere og virksomheter.

Den er nemlig så gammel og utdatert, at det kreves mye arbeid med å tilpasse nettsider og applikasjoner slik at de skal vises riktig i IE6.

Flere virksomheter og organisasjoner istedet har faktisk valgt å ikke støtte IE6 i det hele tatt.

Nettleseren har også vært målet for flere nett- og hatkampanjer, inkludert den norske IE6-dugnaden.

Den norske kampanjen hadde som mål å få folk til å oppgradere eller bytte nettleser, og ble i sin tid startet av Anders Brenna i 2009. Brenna er senere kjent blant annet som leder av organisasjonen StopDLD.

Kampanjen fikk bred støtte i media, og flere norske nettaviser varslet IE6-brukere om at de burde oppgradere til en nyere og sikrere versjon av nettleseren.

Og nå skjer det altså endelig.

Farvel, IE6.

Les om:

Nett-tjenester