Film på iTunes ett steg nærmere

Film på iTunes ett steg nærmere

Kjøp og leie av filmer i iTunes er for første gang tilgjengelig i et ikke-engelskspråklig land. Hvor nær Norge?

For å få bukt med piratkopiering må det bli enklere å få tak i innhold på lovlig vis - et område det skjer stadig fremskritt på. Nå har Apple annonsert at de åpner for kjøp og leie av filmer gjennom iTunes Store i Tyskland.

LES OGSÅ: Nye iTunes-priser påvirker salget

Det er 500 filmer tilgjengelig i tyske iTunes, blant annet Quantum Of Solace, The Dark Knight og High School Musical 3. En rekke filmer finnes også i hd-kvalitet.

Prisene varierer fra 7,99 euro for eldre filmer til 13,99 euro for helt nye. De fleste kommer imidlertid å koste 9,99 euro.

Leieprisen er 2,99 euro for gamle filmer og 3,99 euro for nye. Kunder har opptil 30 dager på å begynne å se en leiefilm. Når en film har startet, må man se den ferdig i løpet av 48 timer.

LES OGSÅ: iTunes 8.1 nå tilgjengelig

Tyskland er det første ikke-engelskspråklige landet som får mulighet til å leie og kjøpe filmer via iTunes. Tidligere har dette bare vært mulig i USA, Canada, Storbritannia, Australia og New Zealand. For ti måneder siden ble tjenesten tilgjengelig i Storbritannia. Når eller om det kommer til Norge, gjenstår å se.