Filmindustrien leide hacker

Filmindustrien leide hacker

Robert Anderson forsynte Motion Picture Association of America med all utgående epost fra fildelingstjenesten TorrentSpy.

Den 25-årige amerikanske ”leiehackeren” Robert Anderson er midtpunktet for et pikant rettsdrama mellom den amerikanske filmindustrien og den populære BitTorrent-tjenesten TorrentSpy, skriver Wired.

Fra sommeren 2005 har Anderson forsynt bransjeforeningen Motion Picture Association of America (MPAA) med all utgående epost fra TorrentSpy, som blant annet har inneholdt finansielle resultater, passord og kildekode. MPAA skal også ha bestilt informasjon om den svenske fildelingstjenesten The Pirate Bay.

MPAA mener BitTorrent-tjenestene tapper filmstudioene for milliardinntekter, og har saksøkt TorrentSpy, som igjen har fremmet motsøksmål for ulovlig avlytting. Los Angeles District Court har imidlertid avvist at epost-sniffingen er å anse som avlytting, og i stedet funnet TorrentSpy skyldige i brudd på opphavsretten.

Torrentspy må heretter lagre ip-adressene og all nedlastingsinformasjon om alle sine amerikanske kunder, noe BitTorrent-tjenesten har løst med å blokkere for amerikanske brukere.

Robert Anderson har tilstått alt, men sluppet tiltale fordi han samarbeider fullt ut med TorrentSpy, som nå har anket avlyttingsavgjørelsen.

LES OGSÅ: Anklager Hollywood for cracking

Nett-tjenester