Find My Mac bekreftet i iCloud

Find My Mac bekreftet i iCloud

Ny funksjon skal gjøre det vanskeligere for Mac-tyver.

Find My Mac og Find My iPhone er nå klar for testing i betaversjonen av iCloud.com.

Find My iPhone har eksistert siden juni 2009, og som navnet antyder, hjelper funksjonen deg med å finne iPhone-en din dersom du skulle være så uheldig å miste den.

Find My Mac bygger på det samme prinsippet, og begge funksjoner er nå gjort tilgjengelig for utviklere med tilgang til iCloud.com-betaen, skriver 9to5Mac.

Spores over trådløsnettet

Mac-sporingen aktiveres i iCloud-panelet i systemvalg, og når aktivert, vil den gjeldende maskinen dukke opp på iCloud.com. Ettersom Apples datamaskiner ikke kommer med innebygd GPS, bruker Find My Mac data fra trådløse nettverk for å finne en forsvunnet maskin.

Fjernsletting og låsefunksjoner er tilgjengelig akkurat som i Find My iPhone, og du kan også sende meldinger eller lyder. I tillegg skal det være mulig å begrense gjestekontoen til bruk av nettleseren Safari, ifølge Macworld Sverige.

Det finnes allerede lignende løsninger til Mac fra tredjeparter, blant annet Hidden, Undercover og Prey, som i tillegg til å spore opp maskinen også kan ta bilder med Mac-ens innebygde webkamera slik at du kan se hvem som sitter ved tastaturet.

Find My Mac blir en del av Apples gratis skytjeneste iCloud som ventes i ferdig versjon i løpet av høsten.

Les om:

Nett-tjenester