Finn.no boikotter IE6

Finn.no boikotter IE6

Nettstedet Finn.no starter en kampanje mot Microsofts Internet Explorer 6.0.

En idé som startet hos en twitrende Finn.no-ansatt har endt opp som en dugnad med store norske nettaktører involvert.

Finn.no advarer via en stor grønn boks på sin forside sine brukere mot Internet Explorer (IE) 6.0.

VG, Nettby, Start.no og A-pressens aviser har også kastet seg på dugnaden.

I utlandet fant tilsvarende kampanjer sted på tampen av fjoråret. Gmail oppfordret mot slutten av desember brukerne sine til å droppe IE6, akkurat som Finn.no gjør nå.

Regelbryter

Finn.no har gått ut med en pressemelding om det hele her til lands. Subject: Dropp Internet Explorer.

- Dette er ikke en kamp mot Internet Explorer. Vi ønsker bare at flest mulig oppgraderer til en nyere versjon av nettleseren sin. Problemet med IE6 er at den ikke helt følger standardreglene for hvordan den skal vise frem innholdet på en nettside. I tillegg har den en del sikkerhetssvakheter, sier rådgiver Erlend Schei i Finn.

Finn oppfordrer folk til å bytte til IE7 eller 8, eventuelt konkurrerende nettlesere som Opera 9.6, Firefox 3 eller andre. Altså omtrent hva som helst, bare ikke IE6 eller eldre.

Fortsatt mye brukt

For versjon IE6 ruver fortsatt solid innen norsk nettstatistikk. Av Finn.no sine besøkende bruker opp mot 25 prosent av dagtidbrukere nettleseren, mens det på kvelden faller til 12 prosent.

Men også blant det it-interesserte folket brukes tydeligvis nettleseren solid. 12 prosent av Computerworld.no sine lesere så langt i februar er IE6-brukere. 38 prosent bruker 7-utgaven, mens bare tre prosent har oppgradert til IE 8. 37 prosent benytter Firefox, 9 prosent har Opera mens bare 0,02 prosent bruker Safari på nettstedet du er på nå.

Enige

Microsoft er ikke uenig i at folk bør oppgradere til 7 eller 8.

- Vi oppfordrer folk til å oppgradere. IE6 er en nettleser av sin tid. IE7 mener vi har utbedret de svakhetene som påpekes og 8 er neste generasjon etter det igjen, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge til Computerworld.

(Denne saken ble oppdatert kl. 12:15 med kommentarer fra Microsoft)

Les om:

Nett-tjenester