Firefox 10 er lansert

Firefox 10 er lansert

Mozilla slipper ny versjon igjen. Nå er det tilleggshåndteringen som er blitt bedre.

Siden i fjor sommer har Mozilla fulgt et nytt og aggresivt oppdateringsskjema der helt nye versjoner slippes med få nyheter, men så mange feilrettinger som mulig hver sjette uke.

Dette er en oppdateringsform Google har fulgt med sin Chrome-nettleser, som for øvrig nå er oppe i versjon 16.

Men nå er altså versjon 10 av Firefox sluppet for nedlasting, og den kommer med noen viktige sikkerhetsoppdateringer og et par nyheter, ifølge svenske Macworld.

Bedre tilleggshåndtering

Aller viktigst er det at Mozilla har forbedret håndteringen av tilleggsprogrammer. Til forskjell fra tidligere kommer nesten alle tilleggsprogrammer til å bli markert som kompatible. Tillegg som fungerer med Firefox 4 eller senere vil godkjennes automatisk.

Tidligere var denne funksjonen bare tilgjengelig for tilleggsprogrammer fra Mozillas egne nettsider. I stedet vil Firefox selv oppdage om et tilleggsprogram ikke er kompatibelt og i så fall skru det av.

Ellers er fremoverknappen nå skjult frem til du navigerer bakover igjen i adresselinjen. Utviklere får dessuten tilgang på et nytt API som skal gjøre det mulig å utvikle webapper i fullskjerm. I tillegg har nettleseren bedre støtte for Java i OS X.

Det er riktignok ikke bare fryd og gammen for Mac-brukere som foretrekker Firefox. Mozilla innrømmer at den nye versjonen har problemer med visning av Growl-notifikasjoner og avspilling av Silverlight-video.

Firefox 10 er tilgjengelig for Mac, Windows og Linux nå. Firefox 11 skal etter planen slippes den 13. mars.

Les om:

Nett-tjenester