Firefox 3 duger ikke

Firefox 3 duger ikke

Lanseringen av Firefox 3 blir utsatt. Mozillas nye nettleser har 40 feil som må rettes før en ny versjon slippes.

Den første lanseringskandidaten (RC1) av Firefox 3.0 inneholder så mange feil at Mozilla har bestemt seg for å gi ut en ny lanseringskandidat (RC2) før den endelige versjonen kommer i midten av juni, skriver amerikanske Computerworld.

Bakgrunnen er at RC1 inneholder 40 feil som blir rettet i den nye versjonen, og dette vil forsinke den endelige lanseringen av nettleseren med fem dager.

- Som vi diskuterte i dagens Firefox 3.0-møte, er det nødvendig å sende ut en ny lanseringskandidat før vi gir ut den endelige versjonen, sier utviklingsleder Mike Beltzner i Mozilla i en epost.

Stram tidsplan

RC2 vil være ferdig programmert i morgen, en stram tidsplan som kun er mulig fordi mange av de feilene som er oppdaget allerede er håndtert. Kun tre av 40 feil gjenstår å rette. Rundt en fjerdedel av feilene som er oppdaget er knyttet til de ulike språkvariantene.

Mozilla planlegger å levere Firefox 3.0 RC2 etter 5. juni. Selskapet har tidligere uttalt at de trenger minst en uke mellom en lanseringskandidat og, med mindre det er store feil, lansere den endelige versjonen.

Firefox 3.0 kommer til å være den største oppdateringen siden oktober 2006, men ikke nødvendigvis den siste. Mozilla har planer om en versjon 3.1 i løpet av dette året, der funksjonalitet som ikke kom med i 3.0-versjonen blir tatt med.

Les om: