Firefox 3 slår IE7 og Opera

Firefox 3 slår IE7 og Opera

Den nye nettleseren Firefox 3 bruker langt mindre minne enn Internet Explorer og Opera, hevder Mozilla.

Mozilla har lagt ned mye arbeid i å stoppe minnelekkasjer og redusere RAM-profilen i Firefox, og dette har nå gitt gevinster, hevder ingeniører som jobber med prosjektet.

Den nye nettleseren Firefox 3 som befinner seg i Beta 4-versjon, bruker langt mindre minne enn både Internet Explorer 7, Opera 9.5 Beta 1 og sin egen Firefox 2.0.0.12 når man åpner flere nettsider.

Firefox 3 gjør også en mye bedre jobb med å frigjøre minne når man lukker arkfaner, hevder Mozilla-utvikleren Stuart Parmenter, som har jobbet lenge med å tette minnelekkasjene.

- Alle nettlesere bruker mer og mer minne over tid, men Firefox 3 holder seg nærmere null enn de andre. Det ser ikke ut som IE7 frigjør noe minne i det hele tatt, selv når alle vinduene er lukket. Ved slutten av en test var Firefox 400 MB mindre enn IE7, skriver Parmenter i en blogg som beskriver de tekniske detaljene med arbeidet rundt minnereduksjonen.

LES OGSÅ: 10 ting å se frem til i Firefox 3

Sammen med hundrevis av andre bidragsytere har Parmenter benyttet en rekke teknikker for å slanke nettleserens apetitt for RAM, inkludert reduksjon av minnefragmentering, fin-tuning av minnebufre og en konstant jakt på lekkasjer – minne som applikasjonen ikke frigjør når den ikke brukes.

- Det er flere grunner til at man bør adressere minneforbruket, selv om folk har mye minne tilgjengelig. Man kjører stadig flere applikasjoner, og disse vil til slutt unektelig gå tregere og tregere. Vi vil gå foran med et godt eksempel, skriver Parnaby.

Nett-tjenester