Firefox 3.7 med flerkjernefart

Firefox 3.7 med flerkjernefart

Og Firefox 3.6 nærmer seg slippkandidat-stadiet.

Arbeidet med Firefox 3.7 er godt i gang, og versjonen vil ta opp kampen med Google Chrome og Internet Explorer 8 når det kommer til hastighet, skriver Slashdot basert på et blogginnlegg fra Benjamin Smedbergs, som er med i uviklergruppen til Mozilla.

Teknologien har de kalt Electrolysis, og tar i bruk flerkjerne-prosessorer. I praksis skal blant annet arbeidslasten med å vise bilder og øvrige elementer på nettsidene fordeles over flere prosessorkjerner. Dette vil også gi økt stabilitet om et element skulle få prosessoren til å gå i stå, ettersom det i så tilfelle kun blir en kjerne av prosessoren som går i stå.

Bloggeren My Outsourced Brain har testet det hele på sitt Linux-system, og er optimistisk. Vedkommende hevder hastigheten er vesentlig kjappere i testversjonen av 3.7 enn i testversjonen av 3.5.6, dog den ikke er helt i mål med å ta igjen Chrome foreløpig.

3.6 snart i RC

I tillegg skriver Firefox i et møtenotat at Firefox 3.6 i slipputgave (RC) nå nærmer seg med stormskritt. En slippkandidat er siste stadiet i brukeruttestingen av programvare, og indikerer som regel også at offisielt ferdig vare nærmer seg med stormskritt. Firefox-skaperen Mozilla håper å kunne komme på plass med slippkandidat allerede i morgen, fredag.

Men det er ikke alt. Det skjer mer i Firefox-verden, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Mozilla har nylig gjort oppdateringer i den nåværende versjon 3.5, samt i versjon 3.0, for å fikse opp et par tabber. Nyeste utgave heter henholdsvis 3.5.7 og 3.0.7.

Den ene tabben gjorde at brukere av 3.0 ikke fikk opp en skikkelig forespørsel om å oppgradere til versjon 3.5. Tallene over folk som har oppgradert har ikke vært helt som forventet, og Mozilla fant for ikke lenge siden en liten kodetabbe som kan forklare problemet – det kommer en liten oppgraderingsbeskjed i stedet for en stor en dersom brukerne ikke har Firefox-vinduet oppe i mer enn tolv timer av gangen.

3.0 pensjoneres

Den andre tabben som fikses i begge versjoner, er en tabbe som oppstod etter forrige sikkerhetsoppdatering i desember. Det ble fikset en sikkerhetsfeil i en autentiseringsløsning kalt NT Lan Manager (NTLM), men etter at feilen var fikset oppstod en ny feil som gjorde at brukerne ikke lenger kunne benytte bedriftsproxyservere som benytter NTLM-autentisering i sin surfing. Mer informasjon om oppdateringene her.

Firefox 3.0 hadde i desember 6,9 prosents markedsandel blant nettlesere, mens 3.5-versjonene hadde16,3 prosent. Nå vil Mozilla ha alle over på 3.5, ettersom 3.0 går av med pensjon senere i januar og dermed ikke vil motta sikkerhetsoppdateringer.

Les om:

Nett-tjenester