Firefox 4 ferdig i november

Firefox 4 ferdig i november

Neste Firefox-versjon skal bli kjappere, kraftigere og gi brukeren mer kontroll.

I går blogget Mozillas Firefox-direktør Mike Beltzner om hva han tenker om Firefox 4.0, den kommende utgaven av den populære nettleseren.

- Vanligvis gir ikke programvareprodusenter ut slik informasjon før de er ferdigstilte, men Mozilla er litt annerledes. Vi arbeider i åpenheten, og er sosiale med våre planer på et tidlig stadium for å få tilbakemelding og bygge spenning i vårt verdensomspennende miljø, skriver han.

Han holdt en nettpresentasjon der det blant annet i korte trekk gikk frem at Firefox skal bli «superduperrask», kraftig forbedret med tanke på nye standarder – som for eksempel html5, og brukeren skal få mer kontroll over sine nettleserdata og sin brukeropplevelse.

Han understreker dog at ingen planer er spikret.

Ellers skrinlegger Mozilla versjon 3.7 og kaller den i stedet 3.6.4. Denne versjonen er planlagt å dukke opp i mai, og skal bli mer stabil ettersom innstikkprogrammer vil kjøre som egne prosesser.

Når det gjelder versjon 4.0 skal det etter planen dukke opp betaversjon i slutten av juni. Nettleseren skal være ferdigspikret og klar i november.

Computerworld har tidligere skrevet at 4-ern får en "ribbon-design", slik vi kjenner det fra Office 2007 og Google Chrome.

Mozilla vil gi mer plass til innhold, og mener det er meningsløst å ha sidetittel både helt på topp og på den åpne fanen. Videre skal nettleseren droppe et eget søkefelt. Skal du nå søke i for eksempel Google eller Wikipedia, gjøres dette fra adressefeltet. Slik er det også Chromes brukergrensesnitt.

Les om:

Nett-tjenester