Firefox 4 knuser Internet Explorer 9

Firefox 4 knuser Internet Explorer 9

Over fem millioner har lastet ned den nye nettleseren på ett døgn.

Firefox 4 rundet en million nedlastinger de første tre timene, og har nå rundet over fem millioner nedlastinger totalt.

Det er dobbelt så mange som Microsoft klarte første døgn med sin nye nettleser IE9 i forrige uke.

Les mer:

Internet Explorer 9 lansert i Norge

Nye hovedversjoner

Både Google Chrome og Opera har også pusset opp sine nettlesere, så dette er måneden å prøve nye nettlesere på pc og mobil.

Les mer: Opera lanserer nye mobilnettlesere

Hurtighet og grafikkaksellerering er så viktige oppdateringer i nettlesere at selv de som ikke gidder oppdateringsracet til hver nye versjon bør vurdere å oppdatere denne gangen.

Les mer:

Chrome 10 er lansert

- Vi registrerer imponerende tall for Firefox 4, men det slår likevel ikke starttempoet til forrige hovedversjon. For versjon 3.6 var nedlastingstakten dobbel så høy per time, sa Mike Beltzner i Mozilla til Computerworlds nyhetstjeneste.

Kjekler om det meste

Ordkrigen mellom de to store dreier seg også om disse to temaene. Firefox kritiserer også Microsoft for å svikte alle kunder som kjører Windows XP eller eldre Windows. Microsoft vil ikke bruke penger på å utvikle for det de anser å være et gammelt og utdatert operativysystem. En del av de grafiske effektene i IE9 er også nærmere brukergrensessnittet i Windows 7.

Mozilla støtter fortsatt eldre Windows, Linux og Mac OS X. En ny fanekontroll og et strammere, Chrome-inspirert brukergrensesnitt er de viktigste synlige endringene.

Firefox har vært et yndet eksempel på svakere grafisk yteevne enn IE9 i løpet at det siste året IE9 har vært under utvikling. Spesielt demonstrasjon av HTML5-støtten har ikke vært til fordel for Mozilla. Firefox-utviklere kommer med krasse karakteristikker av gehalten i disse påstandene. De trekker blant annet i tvil at akselleringen egentlig er særlig oppsiktsvekkende.

Den nye versjonen av Firefox skulle egentlig komme i oktober i fjor. Men testing og fjerning av programmeringsfeil har tatt et halvt år ekstra.

Tar en altinn

Når dette skrives, er det tilnærmet umulig å komme inn og få lastet ned Firefox 4 på norsk via Mozilla sine hjemmesider.

En egen side skal gi nedlastingstallet i sanntid, fordelt på land og regioner etter ip-adresse. Når dette skrives, er nedlastingstallet over 5,3 millioner. Denne telleren holder oversikt over nedlastingene i sanntid.

Les om:

Nett-tjenester