Firefox 8 for Mac er her

Firefox 8 for Mac er her

Integrert Twitter-søk og bedre fanehåndtering er blant nyhetene.

Det er gode tider for Firefox-brukere om dagen. Nå har Mozilla offisielt lansert versjon 8 av nettleseren, som har gått fra versjon 4 til nåværende versjon på bare seks måneder.

Mens Firefox 7 fokuserte mest på ytelsesforbedringer, kommer Firefox 8 med flere nye funksjoner.

En av dem er muligheten til å laste inn faner "on demand", det vil si i det øyeblikket du klikker på dem, hvilket skal gjøre det raskere å gjenopprette vinduer når det er mange faner åpne. Det er også blitt mulig å stille inn om åpne faner skal gjenopprettes neste gang nettleseren starter.

En annen ny funksjon er integrert Twitter-søk - foreløpig bare på engelsk, portugisisk, slovensk og japansk. Det betyr at du kan søke blant Twitter-meldinger rett i Firefox fra søkefeltet øverst til høyre, akkurat som du gjør med for eksempel Google.

Firefox 8 skal også være sikrere, og brukeren får blant annet større kontroll over utvidelser. Det er ikke lenger mulig å installere en utvidelse uten brukerens forhåndsgodkjenning. Hvis man installerer et annet program på datamaskinen, kan dette altså ikke uten videre bare legge inn en ny verktøylinje i nettleseren.

Til slutt har Mozilla også gjort noen tekniske forbedringer med tanke på HTML5, CSS, WebGL og Websockets.

Firefox 8 for Mac kan lastes ned gratis her. Nettleseren er selvsagt også tilgjengelig for Windows og Linux.

Les om:

Nett-tjenester