Firefox fikser flere feil

Firefox fikser flere feil

En ny Firefox-versjon er klar. Mozilla har fikset 12 hull i Firefox 3.0.9, fire av dem kritiske.

Mozilla lappet til sammen 12 sikkerhetshull Firefox tirsdag, fire av disse kritiske. To av de sistnevnte i nettlesermotoren og to i javascript-motoren. Minnekorrupsjon er et stikkord for hva disse kan forårsake, ifølge Mozilla selv.

I tillegg ble flere andre sikkerhetshull lappet, melder Computerworld USA. Også ikke-sikkerhetsrelaterte hull er tettet i den nye utgaven.

Dette er tredje gang i år Mozilla tetter hull. Forrige gang var det en nødlapping som ble gjennomført etter at tyske, anonyme «Nils» på lovlig vis hacket seg rik på Firefox samt flere andre nettlesere på Pwn2Own-konkurransen.

Ny utsettelse?

I tillegg til denne oppdateringen av 3-versjonen har Mozilla fremdeles planer om å slippe Firefox 3.5 beta 4 i slutten av uka, ifølge møtereferater.

Hvor vidt dette faktisk skjer er litt uklart, ettersom tidspunktet for kodefrys – at ingen få røre koden fordi alle hull som har dukket opp er tettet – fremdeles er uavklart. Det er fremdels sju hull som må tettes før betaen går til intern testing.

Opprinnelig skulle beta 4 av 3.5 slippes 14. april, og den ferdige versjonen, som opprinnelig het 3.1, skulle vært på markedet allerede desember 2008.

Les om: