Firefox Mobile for Android

Firefox Mobile for Android

I forrige uke slapp Mozilla en testversjon av nettleseren Firefox for Android-telefoner.

Firefox-versjonen for mobiltelefoner kalles Fennec 2.0, og er den første mobilnettleseren med støtte for innstikksmoduler, hevder Mozilla i en blogg.

En Alpha-utgave av Fennec 2.0 er nå tilgjengelig for Android og Nokia N900, slik at brukere kan laste ned og teste den nye versjonen. Fennec 2.0 er bygget på den samme teknologien som driver Firefox på vanlige pc-er.

LES OGSÅ:

Firefox 4 med bedre faner

Sømløs opplevelse

Målsettingen med Fennec er å lage en sømløs nettopplevelse mellom pc-en og mobiltelefonen ved å inkludere Firefox Sync innebygget i nettleseren. Dette vil synkronisere Awesome Bar, nettleserhistorikk, bokmerker, passord, åpne faner og ferdigutfylling av skjema mellom ulike datamaskiner og mobiltelefoner.

Firefox Sync ble introdusert i den siste betautgaven av Firefox 4, som ble lansert i forrige uke. Les vår omtale her.

Pc för alla i Sverige skriver at Fennec foreløpig ikke fungerer på alle mobiltelefoner som kjører Android, men Mozilla har gitt ut en liste over plattformer som er kompatible med testversjonen av nettleseren.

LES OGSÅ:

Last ned alle bilder med ett klikk

To nye teknologier

Fennec vil etter hvert støtte to hovedteknologier, "Electrolysis" og "Layers", som skal øke nettleserens reaksjonshastighet og ytelse. Alpha-utgaven inkluderer Electrolysis, som gjør at nettleseren kjører i en adskilt prosess fra den som genererer nettinnhold. Dette gjør at Fennec reagerer mye raskere på brukerkommandoer når nettsider lastes eller når prosessorkrevende JavaScript kjører.

Når betautgaven av Fennec kommer vil den også inneholde Layers, som skal gi forbedret ytelse i grafikkintensive operasjoner som scrolling, zooming, animasjoner og video. Det jobbes også med å dra nytte av maskinvareakselerert grafikk, som er i ferd med å dukke opp i mobile enheter, skriver Mozilla.

LES OGSÅ:

Chrome får egen App Store

Mozilla regner med å slippe en betautgave av Fennec i september, men sier ikke når de forventer å ha klar den ferdige versjonen, skriver Pc för alla.

Se en demonstrasjonsvideo av Fennec Alpha for Android og Nokia N900:

Les om: