Firefox runder én milliard

Firefox runder én milliard

Nettleseren bikker 1.000.000.000 nedlastinger, og har én tredjedel av markedet.

Det nærmer seg kjapt nedlasting nummer én milliard for nettleseren Mozilla Firefox.

Torsdag ettermiddag bikket tallet 999.180.000, og tallet økte med 15 per sekund.

Tidligere har Mozilla uttalt at de regner med å runde «kunde» nummer 1.000.000.000 i løpet av denne helga, men har måttet fremskynde det hele. I dag regner de med at milepælen nås.

Ikke nødvendigvis «kunde 1.000.000.000»

Det er for så vidt ikke nødvendigvis kunde én milliard, men nedlasting én milliard.

Hvis en enkeltbruker laster ned ny Firefox på flere datamaskiner, telles de inn i totalen. Samme hvis en person går direkte til nettsiden for å oppdatere i stedet for at den oppdateres automatisk i nettleseren, mens automatiske oppdateringer ikke er inkludert i statistikken. Tallet teller alle Firefox-versjoner fra førsteutgaven i 2004. Selve Mozilla har drevet på siden 31. mars 1998 og hadde tiårsjubileum i fjor.

Selv om tallet ikke betyr at én milliard folk bruker Firefox, er det fremdeles gode tall for Firefox, som for få år siden var en ukjent nettleser. Det lover godt for Mozillas konkurranse mot Microsoft-nettleseren Internet Explorer (IE), som gratis følger med alle Windows-pcer (i alle fall for øyeblikket, men Operas anti IE-kamp i EU kan sette en stopper for det).

40 prosent i Europa

Tidligere i juli kom det frem at Firefox har rett under en tredjedel av nettlesermarkedet i verden, mens IE har 60 prosent. Safari, Chrome og Opera har alle under fem prosent, viser tall fra Statcounter.

I Europa ligger Firefox enda bedre an, med 40 prosent mot IEs 47. I Asia har Firefox 23 prosent og IE 72.

På mandag skal Mozilla feire med ny nettside i anledning begivenheten: www.onebillionplusyou.com.

Les om: