Firefox-serverne knakk sammen

Firefox-serverne knakk sammen

Utålmodige Firefox-fans sørget for komplett serverkrasj da versjon 3 av nettleseren ble lansert i går.

Klokken 19 i går norsk tid gikk startskuddet for nedlastingen av den siste versjonen av nettleseren Firefox. Denne versjonen har vært svært etterlengtet, samtidig som Mozilla har gått ut med en melding med oppfordring om å slå verdensrekord i nedlasting.

LES OGSÅ: Firefox 3.0 skal sette verdensrekord

Men så gikk det som det ofte går når et populært program lanseres. Trykket var så stort at serverne gikk på en real smell før det hadde gått en time. Ikke så rart når vi ser på nedlastingsraten. Kun få minutter etter at startskuddet gikk, ble det registrert rundt 14 000 nedlastinger per minutt, skriver Computer Sweden.

LES OGSÅ: Mobilversjon av Firefox underveis

- Den kolossale interessen og entusiasmen rundt Firefox 3 har vært overveldende, bokstavlig talt. Serverne våre har åpenbart blitt påvirket av trykket, og kommer til å være tilbake i normal drift i løpet av kort tid, skrev Mozilla på sin blogg kort tid etter at serverne knakk sammen.

Etter rundt to timer løste problemene seg, og verdensrekordforsøket kunne fortsette. Ifølge IDG Sverige ble Firefox 3 lastet ned 5200 ganger per minutt klokken 06:00 i morges. I skrivende stund er nettleseren lastet ned 22 654 ganger i Norge alene, og nærmere fem millioner ganger på verdensbasis.

Les om:

Nett-tjenester