Firefox er størst

Firefox er størst

Ifølge ny oversikt er Firefox 3.5 nå den mest brukte nettleseren i verden.

Tall fra analyseselskapet Statcounter viser at Firefox 3.5 gikk forbi Internet Explorer 7 i brukerandel i forrige uke, med 21,92 prosent mot IE7s 21,21 prosent. Det er altså ikke store forskjellen det er snakk om, men om utviklingen fortsetter i samme tempo vil Firefox øke forspranget også i tiden som kommer.

Totalt sett er imidlertid Internet Explorer fortsatt størst. Slår man sammen tallene for både IE7 og IE8, blir resultatet noe helt annet. IE7 er fortsatt noe større enn etterfølgeren IE8, men også der ventes det snart at IE7 må se seg slått. Tallene fra forrige uke viser at IE8 har en brukerandel på 20,31 prosent. Totalt sett har Internet Explorer dermed fortsatt en ledelse, med i overkant av 40 prosent av markedet for nettlesere.

Selv om IE8 vokser seg større for hver uke, har Firefox en brattere oppadgående kurve, slik at det kan se ut til at den Mozilla-baserte nettleseren vil vinne til slutt.

Tar man med alle versjonene av Firefox og Internet Explorer som er i bruk, leder Microsoft med totalt 55,46 mot 32,11 prosent.

Når det gjelder nettlesere til mobiltelefoner er bildet ganske annerledes. Norske Opera ligger fortsatt på topp blant de mobile nettleserne, med 26,51 prosent av markedet. iPhone inntar andreplass med en markedsandel på 21,59 prosent.

Samtidig som det meste ser lyst ut på pc-fronten, jobber Firefox også med en nettleser til mobiltelefoner. Enn så lenge er nettleseren kun tilgjengelig i en betautgave til Nokia N900, men det blir spennende å se hvordan utviklingen innen nettlesere for mobiltelefoner vil bli når Firefox prøver å innta også den arenaen.