Firefox vil i Guinness rekordbok

Firefox vil i Guinness rekordbok

Mozilla som står bak nettleseren Firefox startet i går en kampanje for å få verdensrekord i antall nedlastinger fra internett.

Det er den tredje versjonen av den populære nettleseren Firefox som selskapet håper skal få en plass i Guinness rekordbok. Det ganske nerdete rekordforsøket går ut på å få det største antallet nedlastinger i løpet av et døgn.

LES OGSÅ: Firefox 3 duger ikke

På grunn av feilretting og utsettelser har ikke Mozilla kunne gi noen nøyaktig dato for når den ferdige versjonen av Firefox er klar, men håpet er i midten av juni. Derfor er det heller ikke satt noen dato for når rekordsforsøket skal finne sted.

Inviterer til fest

Mozilla har imidlertid døpt dagen til ”Download Day” og oppfordrer brukerne til å invitere venner og bekjente til fest denne dagen. De som filmer festligheten kan få sin video publisert på Mozillas nettside.

Per i dag finnes det ingen offisielt godkjent verdensrekord i antall nedlastinger av programvare. Mozilla skriver på sin hjemmeside at en dommer fra Guinness rekordbok vil gi en formell godkjenning av verdensrekorden når Download Day er over.

Ifølge Mozillas egne tall brukes nettleseren Firefox i dag av 175 millioner mennesker i 230 land.

Les om:

Nett-tjenester