Flygende Street View-droner?

Flygende Street View-droner?

Tysk selskap sier de allerede har levert en minidrone til Google.

Tyske Microdrones GmbH håper på en avtale om å levere dusinvis av flygende droner til Google, skriver den tyske avisen Wirtschaft Woche.

LES OGSÅ:

Googles Streetview-biler samlet inn passord

Flygende øyne

En drone er en ubemannet, flygende maskin som gjerne brukes militært til å samle etterretning eller bære våpen.

Wirtschaft Woche skriver at Google tester ut å montere kameraer på sivile droner, som så skal brukes til å ta bilder til Googles Street View-karttjenester.

- Vi har gode muligheter for å inngå et samarbeide med Google, sier sjefen for Microdrones, Sven Juerss. Han håper å kunne levere mange flygende øyne til California-baserte Google.

- Droner egner seg utmerket til oppgaver for karttjenesten Google Earth. De sivile dronene er helautomatiske og har en rekkevidde på flere tusen meter, og kan fly i 80 km/t over hele bydeler, sier Juerss.

LES OGSÅ:

Privat surfing ikke så privat

Bekymret

Googles planer vekker imidlertid bekymring omkring privatlivets fred. Googles Street View prosjekt er omstridt, og selskapet har fått mye pepper i det siste for blant annet å ha samlet inn personlige data via trådløs datatrafikk samtidig som de tok bilder til karttjenesten.

Disse dronene flyr nesten lydløst, og kan fly ubemerket inn over private områder. De kan ta bilder av private hager og balkonger, og kan til og med filme inn vinduer og utstyres med nattkamera.

- Dette er bekymringsfullt, sier datasikkerhetsrådgiver Ulrich Lepper til den tyske avisen.

Google har så langt ikke gitt noen kommentar til om de skal bruke droner til å ta bilder.

LES OGSÅ:

Slik surfer du sporløst

Se en demonstrasjonsvideo av en drone fra Microdrones i aksjon: