Forelesninger via web

Forelesninger via web

Ingeniør-studentene i Narvik får forelesningene via Adobe-webkonferanser.

Høgskolen i Narvik tar nå i bruk Adobe Acrobat Connect Pro som hovedverktøy i sitt internett-baserte undervisningstilbud. Rundt 50 ingeniørstudenter får fra høsten av de fleste forelesningene via Adobes nye løsning for webkonferanser.

Ingeniør via internett

Fra høsten av tilbyr Høgskolen i Narvik for første gang et treårig nettbasert ingeniørstudium. I den forbindelse har skolen inngått en avtale med Adobe-partneren Spama om å bruke Adobes løsning for webkonferanser, Acrobat Connect Pro, som primærverktøy i undervisningen, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: - Acrobat 9 er 2-3 ganger raskere

I første runde omfatter avtalen 50 lisenser. - Dette betyr at vi kan tilby 50 elever nettmøter, undervisning, veiledning og hjelp samtidig, sier Knut Collin, høgskolelektor ved Høgskolen i Narvik.

Høgskolen har tidligere benyttet egenutviklet programvare i eksperimentering rundt e-læring, men har nå valgt å gå for Adobes løsning.

LES OGSÅ: TEST: Acrobat blir mer interaktiv

- I et land som Norge, med store avstander og i enkelte områder dårlig kommunikasjon, har vi tro på at nettbaserte verktøy for læring og konferanser kan bidra positivt, sier Joke Palmkvist, kundeansvarlig for skoler og høyere utdanning hos Adobe Systems Nordic. Han fremholder at webkonferanser både gir økonomiske besparelser og er gunstig for miljøet.

Full utskifting i Sverige

I Sverige er høyskolenes og universitetenes driftsorganisasjon Sunet i ferd med å bytte ut den svensk-utviklede webkonferanseløsningen Marratech med Adobe Acrobat Connect Pro. Marratech har til nå vært en defacto-standard for webmøter ved høyskolene i Sverige, men Google har kjøpt Marratechs kildekode, og fra slutten av juni vil det ikke lenger bli Marratech-lisenser å få kjøpt.

LES OGSÅ: Videosamtaler i Gmail

Via Sunet vil et førtitalls læresteder, en rekke museer og bibliotek samt et tjuetalls høgskoler og universitet i Sverige bli tilbudt Adobe Acrobat Connect Pro.