Første franskmann tatt for fildeling

Første franskmann tatt for fildeling

Lastet ned film og musikk, mistet tilgang til internettet.

Frankrikes omstridte fildelingslov har fått sin første domfelte. Jakten på fildelere har resultert i den første som fikk skrudd av nettilkoblingen sin.

Selv påstår den dømte at han ikke aner hvordan man laster ned fra nettet, skriver danske Computerworld.

Iron Man 2

Det er under Frankrike såkalte "Hadopi"-lov at hendelsen foregikk. Hadopi står for « Haute Autorité pour la diffusion des œuvres et la protection des droits sur internet », som betyr noe som "åndsverkslov på nett".

Loven er bygget som en tretrinns plan i kampen mot fildelere. Nettpirater får først to advarsler. Etter å ha blitt tatt for tredje gang starter rettsforfølging, med risiko for bøter og lukking av internettilgang.

Det er første gang en franskmann kuttet av verdensveven, ifølge det franske teknologinettstedet Numerama.

Den 54-årige skolelæreren Robert Tollot fra Loire er anklaget for å ha lastet ned filmen Iron Man 2 og musikk av Rihanna ulovlig.

Til EUs domstol

Selv sier mannen han er uskyldig. Overfor Numerama forklarer han at hans ubeskyttede trådløse nett er ble brukt av andre.

Tollot vil nå gå rettens vei for at få sin internettforbindelse tilbake. Hvis det ikke lykkes, vil han gå til EU-domstolen.

De siste ni måneder er 18 millioner franske ip-adresser registrert for ulovlig fildeling, men på grunn av kapasitetsproblemer er bare 900.000 av disse knyttet til én konkret person.

Les om:

Nett-tjenester