Første nettbutikk på Facebook

Første nettbutikk på Facebook

Sverige har fått sin første nettbutikk med full integrasjon mot Facebook.

Den nye nettbutikken heter Pocket Shop og er kjent i Sverige som den lilla bokhandleren. Integrasjonen gir kundene mulighet for å handle i butikken uten å forlate Facebook.

Fant identiteten

Reklamebyrået Identity Works har stått for designet og e-handelsleverandøren Askås har levert e-handelsplattformen og implementeringen.

Ifølge nettstedet e-handelstrender.se er Askås den første svenske aktøren som har levert en variant av butikken helt integrert med Facebook.

- Vi er veldig glade for at både Identity Works og Askås har gjort en så bra jobb. Konseptet og visualiseringen fanger Pocket Shop sin identitet perfekt og skaper inspirasjon og leserglede også på web. Vi har jobbet med et superteam, sier administrerende direktør i Pocket Shop, Per Sjödell i en pressemelding.

Mer kundekontakt

Ifølge nettstedet e-handelstrender.se er Askås den første svenske aktøren som har levert en variant av butikken helt integrert med Facebook. Pocket Shops motivasjon for en nettbutikk på Facebook er å bruke kanalen aktivt til å kommunisere med sine kunder og få en tettere dialog med målgruppen.

- Pocket Shop konkurrerer ikke på pris. De konkurrerer først og fremst på kundeopplevelse og konsept, forteller webutvikler i Askås, Bjarne Gårdebratt.

Aktiv målgruppe

Gårdebratt mener Facebook passer spesielt godt til aktører som Pocket Shop.

- Kundene til Pocket Shop er generelt aktive på Facebook og i andre sosiale medier. For en aktør som Pocket Shop, byr Facebook på både kostnadsfri og målrettet markedsføring. Ikke minst er det en ypperlig kanal å formidle opplevelser, ettersom kundene umiddelbart kan dele sine kjøp med andre. Dette genererer også økt trafikk til webshopen, sier Gårdebratt.

Privat er han derimot usikker på hvilke muligheter det vil gi for nettbutikkene å gjøre det samme og om det er verdt investeringen.

- Ettersom det her er rimelig upløyd mark, finnes det ingen klare svar på disse spørsmålene, skriver han i sin egen blogg.