Gigant-botnet kartlegger internettet

Gigant-botnet kartlegger internettet

En ukjent hacker har brukt ulovlige metoder til å finne ut hvor stort nettet er.

Comon.dk skriver at en anonym hacker har bygget et botnet med mer enn 420.000 tilkoblede enheter, og brukt dem til å gjennomføre en av de mest omfattende målinger som noensinne har blitt gjort av nettverket. Det skriver Computerworld Danmark.

Prosjektet ble først startet for ni måneder siden, og i frem til nå har hackeren funnet 1,3 milliarder aktive IPv4-adresser, inkludert 114 millioner som gjemt bak en brannmur. Resten av de resterende 2,3 milliardene IPv4-adressene så hackeren ingen ting til. Det skriver Ars Technica.

Grunnen til at hackeren har valgt å være anonym er fordi metodene han har tatt i bruk er ulovlige. Han har utviklet et lite skannings-program som leter som ser etter tilgjengelige enheter på nettet, hvor man logge seg på uten brukernavn og passord eller med standard-passord som ”root” eller ”admin”.

Programmet laget av hackeren har deretter installert seg selv på 420.000 av disse enhetene og brukt dem til å gjennomføre flere søk. I løpet av de første tjuefire timene hadde botnettet vokst til 100.000 enheter.

- Mange av enhetene og tjenestene som vi har sett i vår undersøkelse, burde aldri blitt koblet til det offentlige Internett, skriver hackeren.

Comon skriver at den anonyme hackeren har oppkalt botnettet sitt etter den romerske gudinnen Carna. Han sier han har samlet inn mer enn 9 TB data og sendt mer enn 52 milliarder ping-forespørsler. Han lover samtidig at han har gjort alt for å sikre at programmet ikke forstyrrer enhetenes normale drift.

Les om:

Nett-tjenester