Google Chrome 8 lansert

Google Chrome 8 lansert

Hva er nytt, og hva kommer? Oppdateringen reder grunnen for store ting framover.

Google annonserte lanseringen av Chrome 8 på den offisielle Chrome-bloggen torsdag ettermiddag, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Adobe lanserer Flash Player 10.2 beta

Hva er nytt i Google Chrome 8? Ganske mye faktisk, men mange av endringene ligger under panseret. Google Chrome 8 inkluderer mer enn 800 feilrettinger og stabilitetsforbedringer, og disse justeringene samt andre sikkerhetsforbedringer utgjør mesteparten av utviklingen.

Innebygd pdf-leser

En ny funksjon som er merkbar umiddelbart er i hvert fall en innebygd pdf-leser, som ifølge Chromium-ingeniør Marc Pawliger lar nettleseren fremstille pdf-filer like sømløst som HTML-nettsider, uten noen separat Adobe Reader-installasjon. Alle pdf-filer avskjermes også i en såkalt sandkasse, som betyr at filene isoleres slik at de ikke påvirker sikkerheten eller ytelsen i andre deler av systemet.

Spennende framtid

De viktigste endringene i Chrome 8 vil nok de fleste av oss ikke legge merke til. Utviklere sier at Chrome 8 er den første versjonen av nettleseren som inkluderer full støtte for Googles kommende Chrome Web Store, som nå skal være like om hjørnet. Chrome Web Store skal tilby et bredt spekter nettbaserte applikasjoner, - både gratis og betalt – som er designet spesielt for bruk sammen med Chrome-nettleseren og det kommende Chrome OS.

LES OGSÅ:

Chrome Web Store nærmere lansering

Googles neste prosjekt inkluderer sandkasse-teknologi for Adobes Flash Player, som i likhet med pdf-leseren skal isolere Flash-basert innhold til et eget område for å gjøre nettleseropplevelsen tryggere og mer stabil.

Nettlesermarkedet

Google jobber hardt med Chrome om dagen, og innsatsen bærer frukter: ifølge ny statistikk var november Chromes beste måned til dags dato når det gjelder nettlesermarkedsandeler. Statistikken fra analysebyrået Net Applications viser at Chrome vokste 5,6 prosent i global markedsandel i løpet av november, og har nå totalt 9,3 prosent av markedet. Historisk er det den nest høyeste månedlige økningen Net Applications har målt for noen nettleser.

LES OGSÅ:

De 10 beste Chrome-utvidelsene

Chrome 8 kan lastes ned fra Googles Chrome nedlastingsside. Hvis du allerede bruker Chrome, vil programmet automatisk finne og laste ned oppgraderingen snart. Hvis du ikke vil vente, kan du klikke verktøyikonet i øverste høyre hjørne og velge ”om Google Chrome”. Det vil tvinge nettleseren til å se etter oppdateringer og begynne oppdateringsprosessen.

IDG News.