Google Chrome knuser IE8

Google Chrome knuser IE8

Microsofts ferske nettleser er fortsatt tregest i klassen.

Microsoft prøver å snakke opp fornyingen og vitamininnsprøytningen de har gitt sin nylanserte Internet Explorer 8 (IE8). Microsoft har blant annet meldt at IE8 er raskest i klassen.

Men den nye nettleseren er fortsatt den tregeste av de fem største nettleserne, ifølge en ytelsestest utført av amerikanske Computerworld.

I Javascript-testen er den siste utgaven av IE8 bare litt raskere enn release-versjonen som ble lansert i januar.

LES OGSÅ: I dag kan du laste ned IE8

Vår søsterpublikasjon i USA kjørte testen Sunspider i Windows XP tre ganger for hver av nettleserne, og tok så gjennomsnittet av resultatene.

Googles Chrome kom best ut i Sunspider-testen og viste seg å være hele fire ganger raskere enn IE8. På andreplass kom Firefox 3.0.7 etterfulgt av Apples Safari for Windows. Norske Opera 9.63 kom på en fjerdeplass.

Også Opera raskere

Firefox viste seg å være 59 prosent raskere enn IE8, mens Safari var 47 prosent raskere. Opera, som var den tregeste foruten Microsofts nettleser, var 38 prosent raskere enn IE8.

Microsoft har valgt å tone ned betydningen av ytelsestester som Sunspider, og promoterer i stedet tester hvor man måler tiden det tar å laste ned sidene til de mest populære sidene på nettet. I forrige uke kunne derfor Microsoft fortelle at IE8 lastet opp sider raskere enn både Chrome og Firefox.

LES OGSÅ: - Internet Explorer er kjappest

James Pratt, som jobber med utvikling av IE i Microsoft, innrømmet i forbindelse med selskapets egne tester at forskjellen mellom nettleserne var små. I et intervju på onsdag kalte Pratt IE8 for ”konkurransedyktig” og døpte netteleseren til ”den raskeste IE vi noen gang har lansert".

Han sa også at hastigheten er viktig for brukerne:

- Vi vet at farten er kritisk for folk som bruker nettlesere i dag og vi erkjenner at man har et valg når det gjelder nettlesere.

LES OGSÅ: Slik skal IE8 slå tilbake

Les om:

Nett-tjenester